Vesti
Politika
Zabranjen rad kladionicama, frizerskim salonima, teretanama
01.04.2020. 20:00
Izvor: Politika
Zabranjen rad kladionicama, frizerskim salonima, teretanama
Na sednici Vlade Srbije doneta je odluka da zbog specifične situacije period samoizolacije za zdravstvene radnike, zatvorske čuvare i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova traje 14, umesto 28 dana.
„Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti”, navodi se u saopštenju Vlade Srbije, prenosi Beta.
Takođe, zabranjen je u potpunosti rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.
Doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem. Odlučeno je da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.
„Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka”, dodaje se u saopštenju.
Ponovo je apelovano na građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bi iz bitke protiv koronavirusa što pre izašli kao pobednici.