Vesti
Sport
Indijanapolis 2002 – kako je Bodiroga "školovao" Argentince
13.04.2020. 20:00
Izvor: B92
Indijanapolis 2002 – kako je Bodiroga "školovao" Argentince
U nedostatku utakmica sećamo se nekih legendarnih mečeva, a zvanični YouTube kanal FIBA nam je omogućio jedan od najmagičnijih. Čuveni Indijanapolis 2002. i finale Svetskog prvenstva između SR Jugoslavije i Argentine.
Dejan Bodiroga, Dejan Koturović, Žarko Čabarkapa, Igor Rakočević, Predrag Stojaković, Marko Jarić, Predrag Drobnjak, Vlade Divac, Miloš Vujanić, Dejan Tomašević i Milan Gurović pod vođstvom Svetislava Pešića. Mnogi nisu toga svesni, ali je ovo bila poslednja zlatna medalja za našu reprezentativnu košarku.
U spektakularnom obračunu sa "Gaučosima", koje su predvodili Manu Đinobili, Fabricio Oberto, Luis Skola, Andrea Noćioni i drugi, zablistali su Predrag Stojaković sa 26 poena (8/20 iz igre) i 6 skokova, te heroj pobede Dejan Bodiroga sa 27 poena (8/13) uz takođe 6 uhvaćenih lopti i 3 asistencije.
Argentina je imala osam poena prednosti dva i po minuta pre kraja meča, ali predvođeni nezaustavljivim "Belim Medžikom" Bodirogom, "plavi" su preokrenuli za istorijskih 84:77 i titulu najboljeg košarkaškog tima na svetu usred Amerike.
Ko je gledao 2002, evo sjajne prilike da se priseti ovog sjajnog meča, a novije generacije koje nisu imale šansu da uživaju u tom trenutku, ovo je savršen momenat da se dive umeću naših legendarnih košarkaša.