Vesti
Sport
Nisam stručnjak, ali želim da biram najbolje za sebe
21.04.2020. 20:00
Izvor: Politika
Nisam stručnjak, ali želim da biram najbolje za sebe
Najbolji teniser sveta Novak Đoković oglasio se saopštenjem koje je poslao Njujork Tajmsu povodom izjava o vakcini protiv koronavirusa.
Đoković je pre dva dana izjavio da je protiv vakcinisanja, a njegova izjava izazvala je pažnju i srpske i svetske javnosti.
„Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem šta je najbolje za moje telo. Nastaviću da istražujem na ovu temu, jer je važna i uticaće na sve nas”, rekao je Đoković u saopštenju koje je njegov tim dostavio listu, prenosi Tanjug.
„Da budem iskren, malo sam zbunjen, kao i ostatak sveta. Uprkos tome što imam pristup informacijama, u nedoumici sam šta je najbolje učiniti u ovoj situaciji”, poručio je Đoković.
Najbolji teniser sveta kazao je pre dva dana da postoji određena vrsta cenzure kada su u pitanju informacije o koronavirusu i istakao da je ključno razvijati imunitet.
„Mislim da su ljudi uplašeni i zbunjeni, a ne vidim da se priča o tome kako čovek može sebe da ojača, da ojača imunitet, da reducira mogućnost da se zarazi. Stavili su karantin da smanjiš te mogućnosti, ali imunitet je tu da se boriš i sa ostalim zarazama”, rekao je Đoković.
On je izneo i mišljenje o vakcinaciji.
„Ja prvi nisam za vakcine, neću da se vakcinišem. Ako to bude obavezno, moraću da razmislim. Sada stojim iza toga, ali da li će se to promeniti, ako znači da li ću da putujem. Nisu velike šanse da se tenis nastavi u avgustu ili septembru, za šta su male šanse. Koja će to biti vakcina kada je još nema”, rekao je Đoković.
Na njegov stav o vakcinaciji, reagovao je epidemiolog Predrag Kon, član stručnog tima Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa, koji je na svom Fejsbuk nalogu napisao: „Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj”.