Vesti
Žuta štampa
Aniti se smešila SVETSKA karijera
29.04.2020. 20:00
Izvor: Kurir
Aniti se smešila SVETSKA karijera
Anita Mančić spada u red omiljenih glumica današnjice, a iza nje su brojne velike uloge u filmovima i TV serijama, poput onih u "Kolubarskoj bici", "Bulevaru revolucije", "Gorila se kupa u podne", "Porodičnom blagu", "Ulici lipa"... Ona je imala i značajnu ulogu u seriji "Južni vetar" gde su njen lik ubili, a ubjen je i njen lik Vera u poslednjoj emitovanoj epizodi u seriji "Tajkun" koja se emituje na RTS.
Život Anite Mančić je, u stvarnom životu, veoma uzbudljiv.
Malo ko zna da se lepoj glumici smešila svetska karijera polovinom 90-ih godina prošlog veka, kada je Anita Mančić dobila ulogu u francuskom filmu "Pismo za nju", reditelja Romana Gupila. Ulogu je odigrala sjajno, zbog čega je dobila ponude za glavne uloge i u drugim tamošnjim projektima, ali onda se isprečila politika i upropastila angažmane.
- Dok je trajao rat u Bosni, u Francuskoj je bila velika antisrpska propaganda. Film je odlično prošao, pa su mnogi reditelji želeli da me angažuju. Dobila sam pozive za tri filma u kojima je trebalo da igram glavne uloge - počela je svojevremeno prisećanje za Puls Anita, dodajući da su je upravo te bitne role koštale karijere koju je bila na putu da izgradi.
- Međutim, tog trenutka producenti nisu želeli srpsku glumicu i ja sam spakovala svoje stvari i vratila se kući. Šta da kažem, da su u pitanju bile neke manje uloge, verovatno bih i prošla, ali u to vreme u Parizu Srpkinja glavnu ulogu nije mogla da dobije - ispričala je svojevremeno Anita Mančić.