Vesti
Sport
Vujošević: Šanse da se Evroliga i Evrokup nastave gotovo da ne postoje
11.05.2020. 20:00
Izvor: B92
Vujošević: Šanse da se Evroliga i Evrokup nastave gotovo da ne postoje
Duško Vujošević, bivši trener Partizana, ne veruje da će se košarkaška sezona u Evropi nastaviti. On je istakao da je period koji je potreban da se igrači vrate u formu dug.
"Šanse da se nastave Evroliga i Evrokup gotovo da ne postoje. Veliki je broj faktora koji na to utiču, najbitniji su svakako međunarodni avionski saobraćaj i zatvorene granice, koje su još dodatno pojačane obaveznim karantinom. Američki igrači koji predstavljaju okosnicu timova, otišli su u SAD, Bez njih to nije isto takmičenje, bitno pada kvalitet, a samim tim i interesovanje. Potreban je duži period zajedničkog rada ekipa da bi ta košarka posle ovolike pauze na nešto ličila", rekao je Vujošević za "Danas". Vujošević kaže da su čelnici Evrolige svesni da nastavka sezone neće biti.
"Postoji veliki interes sponzora i TV kuća pa je razumljivo da čelnici Evrolige još uvek ne žele da objave prekid sezone, bez obzira što je suspenzijom OI stvoren prostor za duže odlaganje odluke. A razlozi za odlaganje Igara su isti oni koji važe i za onemogućivanje završnice ovih takmičenja. Naravno da će ta situacija jako otežati rukovodstvu Evrolige uspostavljanje kriterijuma za dopunu takmičenja sledeće godine, mimo ekipa koje imaju dugogodišnje ugovore", dodao je on.
Evroliga će konačnu odluku doneti 24. maja.