Vesti
Politika
Dačić: Dozvola Montenegro erlajnsu kad je dobije Er Srbija
28.05.2020. 20:00
Izvor: RTS
Dačić: Dozvola Montenegro erlajnsu kad je dobije Er Srbija
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da odluka o zabrani sletanja aviona kompanije "Montenegro erlajns" nije politička kao ni mera reciprociteta. Ističe da je reč o meri vazduhoplovnih civilnih vlasti koje se isključivo bave pitanjima našeg avio-prevoza. Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavestio je u utorak "Montenegro erlajns" da se suspenduje pravo sletanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Dačić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da se vidi da i u Beogradu postoji nerazumevanje i da se lobira za interese crnogorskih vlasti povodom odluke Direktorata civilnog vazduhoplovstva.
Niko, kako ističe Dačić, ne pita (cronogorskog predsednika) Mila Đukanovića i (premijera) Duška Markovića što nisu dali dozvolu "Er Srbiji" da sleti u Podgoricu i Tivat.
"Kada bude dobila 'Er Srbija' dozvolu, dobiće i 'Montenegro erlajns'", poručio je Dačić.
"Kakve mere reciprociteta? Još da njihovi mogu da lete, a naši ne mogu, i onda kao to je strašna mera Srbije, pogodila je strašno Crnu Goru. Nema tu sentimentalnosti, kada je reč o civilno-vazduhoplovnim vlastima, tu nema politike", zaključio je Dačić.