Vesti
Sport
"Obradović je jedan od najvećih trenera u istoriji košarke"
31.05.2020. 20:00
Izvor: B92
"Obradović je jedan od najvećih trenera u istoriji košarke"
Američki košarkaš Endrju Gaudlok govorio je o treneru Fenerbahčea Željku Obradoviću i vremenu koje je proveo u tom klubu. Sjajni poenter dres istanbulske ekipe nosio je u sezoni 2014/15.
On je objasnio kakav je uticaj srpski stručnjak imao na njega – ne samo tada, već i u narednim timovima za koje je igrao. "Trener Obradović je jedan od najvećih u istoriji košarke i moj lični favorit. Znanje koje sam stekao radeći sa njim koristim i dalje. Mislim da mi je urezano u mozak. Mogu da kažem da igram po njegovim instrukcijama, iako mi već godinama nije trener", rekao je Gaudlok.
Gaudloku je nadimak “mini mamba”, po ugledu na legendarnog Kobija Brajanta.
"Kobi je bio moj veliki mentor i imao je ogroman uticaj na to kako ja pristupam ovom sportu. On će uvek biti jedan od mojih omiljenih košarkaša i bez sumnje najtalentovaniji igrač sa kojim sam imao priliku da nastupam. Imam mnogo uspomena vezanih za njega – najdraže mi je kada se setim jednog treninga na kojem je povredio desnu šaku, ali je nastavio da igra i da nas 'uništava' sa levom rukom. Neverovatno, sve mu je ulazilo, a šutirao je slabijom rukom", istakao je on.
Gaudlok je trenutno član Venecije.