Vesti
Žuta štampa
Jovana Šipčić osniva Klub mama preduzetnica
12.06.2020. 20:00
Izvor: Kurir
Jovana Šipčić osniva Klub mama preduzetnica
Jovana Šipčić, preduzetnica, urednica portala JollyWoman i majka najavila je osnivanje Kluba mama preduzetnica, neprofitablnog udruženja koje će za cilj pre svega imati smanjenje nasilja nad ženama i jačanje figure majke u društvu.
“Ekonomski nezavisna žena je slobodna žena. Ona koja uvek može da ode, da ne trpi, da izdržava sebe, decu je žena koja ima izbore, koja radi. Kroz razgovor sa dosta mama, saznala sam da većina ima želju da pokrene nešto svoje, osamostali se, ali pre svega su finansije u pitanju, a onda i hrabrost, nedovoljno znanja. Takođe, i one mame koje imaju svoja preduzeća, zbog obaveza koje majčinstvo donosi zapostave ista. Želim da pomognem svima, i onim mamama koje žele da pokrenu nešto svoje, ali i ovima koje žele da održe svoje biznise”, rekla je Jovana.
Ona je rekla, s obzirom da je i sama mama da zna koliko je teško kretati se, raditi, a čuvati decu, imati spreman ručak i čist dom. Kako naglašava i sama nema pomoć baka i deka, dadilja, a niti joj dete ide u vrtić. Zbog toga svi sastanci, kursevi, druženja u okviru kluba imaće i obezbeđeno čuvanje dece, a nakon svega i vreme za opuštanje vrednih mama. Sve će imati priliku da ugode sebi uz besplatnu šminku, frizuru, masaže, a zna se da su tada priče posebno važne, kroz smeh kaže ova mlada mama i preduzetnica.