Vesti
Sport
Sezona lova na Novaka
28.06.2020. 20:00
Izvor: B92
Sezona lova na Novaka
Vreme u kojem živimo javnim ličnostima ne dozvoljava pravo ni na najmanju grešku, što je sveža promena i uglavnom pozitivna stvar, ali, kao i sve drugo, ima svoje mane. U svetu, pogotovo na Zapadu, na internetu trenutno vlada "Cancel culture", to jest "kultura otkazivanja" gde se poznatim ličnostima i kompanijama ukida svaki vid podrške posle poteza koji se smatra nepristojnim ili neprikladnim.
Sve češće i češće na internetu viđamo razne priče o seksualnom uznemiravanju koje otkrivaju devojke koje su iste proživele pre tri, pet ili deset godina. Žrtvama se daje sve više i više na značaju, javne ličnosti, kao što su Bil Kozbi i Harvi Vajnstin, otvoreniji su za napade zbog svojih nedela i krimilanih radnji...
Ali, iako su ovakve stvari isključivo dobre za napredak društva i interneta, one otvaraju prostor za neke ne toliko časne i iskrene radnje.
Nevin dok se ne dokaže suprotno je postala izlizana fraza o kojoj više niko ni ne razmišlja, a napadi se ređaju u talasima i niko ni ne pomisli da sačeka drugu stranu priče.
Upravo je nečeg sličnog, ali dosta blažeg, žrtva Novak Đoković, najbolji srpski sportista svih vremena i trenutno najbolji teniser na planeti.