Vesti
Svet
Preminuo bubnjar Rolingstonsa Čarli Vots
25.08.2021. 20:00
Izvor: RTV
Preminuo bubnjar Rolingstonsa Čarli Vots
LONDON - Bunjar Rolingstonsa Čarli Vots preminuo je danas u bolnici u 80. godini, saopštio je njegov portparol. "Sa neizmernom tugom objavljujemo da je preminuo naš voljeni Čarli Vots. Preminuo je mirno u bolnici u Londonu u krugu porodice", naveo je portparol Votsa, a prenosi Rojters. Vots, koji je 80. rođendan proslavio u junu, bio je član Rolingstonsa od 1963. godine. Svetske rok zvezde na vest o smrti Čarlija Votsa: Nedostaješ. Rok zvezde i poklonici grupe Rolingstouns iz celog sveta danas su se oglasili povodom vesti o smrti legendarnog bubnjara Čarlija Votsa koji je skoro 60 godina nastupao sa Stounsima.
"Bog te blagoslovio Čarli, nedostajaćeš nam. Saučešće i ljubav porodici", poručio je još jedan legendarni bubnjar, Ringo Star iz Bitlsa. Pol Mekartni je izrazio saaučešće Rolingstounsima jer, kako je rekao "Čarli je bio fantastičan bubnjar, čvrst kao stena (stoun)".
Oglasili su se i Elton Džon koji je Votsa nazvao vrhunskim bubnjarem, Brajan Vilson i Nil Rodžers, koji su izrazili nevericu i tugu zbog Votsove smrti. Članovi grupe Djuran Djuran poručili su da je Vots bio inspiracija za generacije rok bubnjara, prenosi Rojters. "Oličenje dobrote, stila, dostojanstva i staloženosti. Ti si naš dragi brat i hvala ti na odličnoj muzici", navodi se u oproštajnoj poruci grupe Djuran Djuran.