Vesti
Sport
Polovičan uspeh Srba na Indijan Velsu: Krajinović posle velike borbe zakazao duel sa jednim od najboljih na svetu, Lajović završio takmičenje
10.10.2021. 20:00
Izvor: Blic
Polovičan uspeh Srba na Indijan Velsu: Krajinović posle velike borbe zakazao duel sa jednim od najboljih na svetu, Lajović završio takmičenje
Protekle noći na Indijan Velsu vodio se dupli dvoboj između srpskih i američkih tenisera, koji se na kraju završio sa po jednom pobedom za obe strane.
Filip Krajinović je tako u drugom kolu bio bolji od Markosa Girone sa 2:0 po setovima (7:6, 7:5), dok je Dušan Lajović poražen od Tomija Pola prilično ubedljivo sa (6:2, 6:3).
Krajinović nije imao nimalo lak posao protiv 59. Igrača sveta i morao je dobrano da se pomuči za plasman u treće kolo, gde ga čeka drugi reket planete Danil Medvedev, koji je prethodno savladao Mekenzija Megdonalda sa (6:4, 6:2)Srpki teniser je na terenu proveo 108 minuta, a prvi set je dobio nakon taj-brejka, nakon što je prethodno u tri navrata spasavao brejk lopte I to u sedmom, devetom i 11. gemu.
Ovakav razvoj situacije dao je krila Krajinoviću, koji je na startu drugog seta dva puta oduzeo servis protivniku, poveo sa 3:0, ali je Gerona ipak uspeo da se vrati i stigne do 5:5. Ipak, tada je usledila sjajna reakcija našeg igrača, koji vraća ribrejk, a zatim sigurnim servisom overava prolaz u naredno kolo.
Što se tiče Lajovića, on je prilično lako eliminisan od strane Tomija Pola, koji je u prvom setu nakon dva vezana brejka došao do nedostižnih 4:0, a zatim lako završio posao.
Drugi set bio je neizvestan samo do polovine i rezultata 3:3, a zatim je Amerikanac povezao tri trijumfalna gema i zakazao susret sa Andrejom Rubljovim.