Vesti
Sport
Vujasinović nakon vaterpolo spektakla: Na pravom smo putu
17.10.2021. 20:00
Izvor: B92
Vujasinović nakon vaterpolo spektakla: Na pravom smo putu
Trener Novog Beograda Vladimi Vujasinović zadovoljan je nakon pobede njegove ekipe u derbiju kola Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca (18:14).
Ističe da je veliku ulogu odigrao ambijent u kom je meč odigran.
"Ambijent je bio izvanredan, ovo je zaista nešto novo za sve nas i zato moram da pohvalim menadžment kluba koji je napravio prelepu vaterpolo sredinu", rekao je.U duelu između Novobeograđana u Kragujevčana publika je uživala u pravoj goleadi, a mreže su se u proseku tresle na svakih 60 sekundi.
"Mislim da je za publiku i sve ljubitelje vaterpola ovo bila izvanredna uvertira za domaće prvenstvo. Ovako prelep ambijent je bio i vatreno krštenje za nas. To se na neki način odrazilo i na ekipu u prvoj četvrtini, ali pošto su ovi momci svi šampioni, u drugoj četvrtini su odigrali onako kako znaju i vratili smo utakmcu u kolosek koji smo želeli“, poručio je Vujasinović i potom se upustio u dublju anlaziu meča.
"Očekivano je bilo da se prva prava provera u novoj sezoni, kada se ekipe još dovoljno ne poznaju, završi sa ovako velikim brojem golova. Time ne možemo da budemo zadovoljni, ali bilo je bitno da dođemo do tri boda i pokažemo određenu agresivnost, u čemo smo uspeli. Mislim da smo na pravom putu i da spremni dočekujemo naredne veoma važne mečeve“, konstatovao je Vujasinović.
Bazen "11. april“ osvanuo je u potpuno novom ruhu i ponudio je pravi užitak posetiocima.
Tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta, a celokupan ambijent nije mogao da ostavi ravnodušne ni neposredne aktere, što je potvrdio i najbolji strelac Novobeograđana na ovom meču Strahinja Rašović sa pet golova.
"Svi smo želeli da se predstavimo u najlepšem svetlu, da pokažemo šta znamo i koliko možemo. Uvek je lepo igrati pred punim tribinama, to je pravo uživanje. Nadam se da će tako biti i ubuduće, a uveren sam da će publika imati šta i da vidi u bazenu“.
Rašović je konstatovao da je utakmica protiv Kragujevčana koji su akteulni regionalni i šampioni Srbije, fizički bila izuzuzetno zahtevna.
"Poznato je da je Radnički ekipa koja dobro pliva i igra vrlo agresivno. Bilo je zaista veoma teško. Prmili smo mnogo golova i zato ćemo u narednom periodu morati da popravimo odbranu. Ovo je bila prva prava provera u novoj sezoni i naravno da sam izuzetno srećan što smo pobedili. Svesni smo naših grešaka, ali sam siguran da ćemo iz utakmice u utakmcu popravljati našu igru u odnbrani“.
Kapiten Kragujevčana Filip Janković čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi.
“Atmosfera na bazenu bila je divna, onakva kakvu ove dve ekipe i zaslužuju. Takođe, ovo je bio samo jedan od mnogih duela koji nas očekuju sa Novim Beogradom. Početak je sezone, mnoge stvari u našoj i njihvoj ekipi još nisu ni blizu vrhunca, a moram da pohvalim moje saigrače za veliki trud i zalaganje“.
Čestitkama Novobeograđanima se pridružio i trener Radničkog Uroš Stevanović.
"Dobro smo otvorili utakmicu, ali primili smo taj treći gol na kraju prve četvrtine, za koji mislim da je bio jako bitan. Novi Beograd je potom odigrao furiozno u drugoj četvrtini, taj deo igre je dobio sa 7:1 i tu je prelomio utakmicu. Pokušali smo par puta da se vratimo, prišli smo na dva gola razlike, ali presuido je njihov individualni kvalitet i previše naših grešaka koje ne smete da pravite protiv ekipe kakva je Novi Beograd“, zaključio je