Vesti
Sport
Željko Obradovič je oba tima vodio na vrh Evrope: Partizan čeka Špance gde je "Žoc" takođe pisao istoriju
02.11.2021. 01:00
Izvor: mondo.rs
Željko Obradovič je oba tima vodio na vrh Evrope: Partizan čeka Špance gde je "Žoc" takođe pisao istoriju
Biće to emotivni meč za najvećeg evropskog trenera
U hali "Pionir", u utorak će od 20.30 časova biti odigran meč Paritzana i Huventuda, dve ekipe kojima je Željko Obradović donosio titule prvaka Evrope.
Najtrofejniji trener Starog kontinenta vratio se ovog leta u Partizan i sigurno mu je prijalo kada je na žrebu za Evrokup saznao da će njegov tim biti u grupi sa klubom u kojem i dalje ima mnogo prijatelja.
Podsetimo, njemu je Huventud bio prvi inostrani klub posmatrajući i igračku i trenersku karijeru i zbog toga i zbog istorijskog uspeha i osvajanja Evrolige 1994, pomen imena tima iz Badalone uvek mu probudi lepe emocije.
"Mene vežu lepe uspomene za Badalonu i Huventud, i dan-danas tamo imam dosta prijatelja. Moji bivši igrači bili su predsednici, prvo je bio Đorđi Viljakampa, sada je Huan Morales, zaista je poseban osećaj uvek kad pričamo o Huventudu", rekao je Obradović novinarima na treningu u ponedeljak.
U utorak će emocije ipak ostaviti po strani, jer je pred njegovom ekipom važan zadatak da produži trijumfalni niz."Naravno, pred nama je utakmica u Evrokupu koja je i nama i njima bitna. Oni su počeli takmičenje na izvanredan način. Ekipa su koja u nekim segmentima možda liči na nas, međutim imaju malo više iskusnih igrača, Ante Tomić, Pau Rivas, ali imaju i dosta mlađih igrača koji su potpuno podređeni timu i to krasi ekipu Huventuda".
Obradović je kratko "skenirao" kvalitete Španaca.
"Znaju u svakom trenutku šta žele od utakmice, način na koji žele da igraju i odbrambeno i napadački, mislim da će biti izuzetno zanimljiva utakmica i mislim da će naši navijači uživati u onome što vole - da vide dobru utakmicu i da vide ekipu Partizana".