Vesti
Sport
Novak do kraja godine može da sruši još 2 Federerova rekorda
10.11.2021. 02:00
Izvor: Vesti online
Novak do kraja godine može da sruši još 2 Federerova rekorda
Novak Đoković je protekle nedelje oborio tri velika rekorda – postao je teniser sa najviše Masters titula (37), popravio je svoj lični rekord po titulama na Mastersu u Parizu (6), a takođe je tokom turnira u “gradu svetlosti” postao i rekorder po broju pobeda kao prvi reket sveta, gde je nadmašio Rodžera Federera, koji je pre njega držao taj rekord.
Đoković je najavio više puta kako mu je jedan od najvećih motiva da nastavi da igra to što može da obara rekorde i upisuje svoje ime u istoriju tenisa.
Do kraja godine Novak će igrati na završnom Mastersu u Torinu, gde može da sruši još dva velika rekorda. Oba su trenutno u vlasništvu Rodžera Federera. U pitanju je rekord po broju titula na završnom Mastersu. Federer ima šest, jednu više od Đokovića, koji deli drugo mesto sa Ivanom Lendlom i Pitom Samprasom.
Titula u Torinu donela bi Novaku još jednu “recku” u GOAT debati, jer je to jedan od retkih Federerovih rekorda gde je trenutno bolji od Đokovića.
Takođe, ukoliko bi trijumfovao u Torinu, Novak bi postao najstariji teniser u istoriji koji je osvojio titulu na završnom Mastersu.
Trenutno je tu takođe rekorder Federer, koji je 2011. godine osvojio titulu sa 30 godina i tri meseca. Đoković sada ima 34 godine i pet meseci.
Masters u Torinu na programu je od nedelje 14. novembra, a učesnici su pored Novaka Đokovića još i Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Mateo Beretini, Kasper Rud i Hubert Hurkač.