Vesti
Sport
Stiven Džerard preuzeo Aston Vilu
11.11.2021. 20:00
Izvor: Danas
Stiven Džerard preuzeo Aston Vilu
Od momenta kada je otpušten Din Smit, Stiven Džerarad slovio je za prvog kandidata za novog menadžera Aston Vile. Iako je imao aktivan ugovor sa Glazgov Rendžersima, bivši as Liverpula, postigao je dogovor sa škotskim velikanom na način da je mogao da preuzme nekadašnjeg šampiona Evrope.
Popularni Stivi Dži preuzeo je Aston Vilu u vrlo nezavidnoj situaciji; ekipa iz Birmingema posle 11 kola zauzima tek 16. poziciju na tabeli Premijer lige.
Letošnji odlazak Džeka Griliša u Mančester siti za 110 miliona evra ekipa taktički nije uspela da nadomesti, uprkos tome što kadrovski raspolaže sasvim korektnim igračkim fondom.
Posle trijumfa nad Mančester junajtedom krajem septembra, ekipa je vezala pet poraza u Premijer ligi, što je rezultiralo rastankom između kluba i trenera Smita.
Džerarad je prethodno slovio za kandidata za mesto menadžera u Njukaslu, što je on decidno odbio kao opciju, tvrdeći da mu je lepo u Glazgovu, međutim stavove je promenio kada je dobio konkretnu ponudu Aston Vile.
Džerarad je trenersku karijeru započeo u mladom timu Liverpula, a već 2018. dobio je mogućnost da vodi Glazgov Rendžers, što je činio na vrlo uspešan način. „Plavci“ su sa Džerardom na klupi osvojili prvu titulu posle deset godina, i to bez poraza.
Njega bi na mestu menadžera Glazgova trebalo da zameni Đovani van Bronkhorst.
„Aston Vila je klub velike tradicije u engleskom fudbalu i ponosan sam što sam postao prvi trener ovog tima. U razgovorima sa Nasifom, Vesom i ostatkom odbora, shvatio sam koliko su ambiciozni planovi kluba i jedva čekam da mu pomognem da ih ostvari. Želim i najiskrenije da se zahvalim svima iz Glazgov Rendžersa, koji su mi dali priliku da predvodim tako veliki klub. Pomognem mu da osvoji rekordnu 55. titulu i uvek će imati mesto u mom srcu. Hteo bih da poželim sve najbolje igračima, osoblju i navijačima u budućnosti“, poručio je Džerarad prilikom potpisa ugovora sa novim klubom.