Vesti
Sport
Marina Maljković: Nisam ja bitna, važne su mlade igračice
13.11.2021. 02:00
Izvor: B92
Marina Maljković: Nisam ja bitna, važne su mlade igračice
Košarkašice Srbije će u nedelju od 18 sati protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Evrobasket 2023. godine odigrati prvi meč nakon Olimpijskih igara u Tokiju.
"Imala sam odgovornost da izađem ovde u trenutku kada je vrlo delikanta situacija i da posao odradim na najbolji mogući način, da okupim te devojke, da osete da nisu napuštene i ostavljene", izjavila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.
"Nakon Tokija i poslednje utakmice protiv Francuske, donela sam odluku da ovaj novembar definitivno odradim, jer sam osećala potrebu prema ovim devojkama. Ja ne volim da budem dužna i nisam navikla da budem dužna u bilo kom smislu, tako da sam jedini dug osetila prema ovim mladim devojkama, koje smo okupljalji u svakom trenutkom. Svaki trenutak odmora, s obzirom da mi se sezona u Aziji u poslednje četiri godine završava ranije, radila sam sa mladjim igračicama. Sada u novembru želim da probam nešto sa njima i da ih okupim. Tu sam", rekla je Maljković novinarima u hali Vizura na Tošinom bunaru.
Selektorka je upitana i da li će i posle novembra voditi nacionalnu selekciju.
"Akcenat je na ovome, da vidimo šta će biti na utakmici protiv Hrvatske, zaista ja sad nisam bitna. Sada su stvarno one važne i od njih sve zavisi. Od onoga šta one budu pokazale na utakmici sa Hrvatskom. Od energije, želje, od te budućnosti koju Srbija očekuje. Onda ćemo da se dogovorimo. Moja obaveza i odgovornost, to svoje igrače u svakom trenutku učim da su to ključne reči. Imala sam odgovornost da izadjem ovde u trenutku kada je vrlo delikanta situacija i da posao odradim na najbolji mogući način, da okupim te devojke, da osete da nisu napuštene i ostavljene, da vide da neko prema njima ima isti odnos kao i prema nekima koje su mnogo veće zvezde bile u ovom trenutku. Nestrpljiva sam da vidim kako će odigrati u nedelju za Srbiju", rekla je Maljković.