Vesti
Sport
I Rubljov je postao Novakova recka: Đoković u plusu protiv svih igrača iz Top10
18.11.2021. 02:00
Izvor: Mozzart sport
I Rubljov je postao Novakova recka: Đoković u plusu protiv svih igrača iz Top10
Teniski kralj danas prvi put igrao sa Rusom i pobedio ga.
Sa koje god strane da se zagrebe, koja god statistika da se zahvati, Novak Đoković uvek ispadne najbolji teniser sveta i to glatko, bez prevelike konkurencije.
Srpski as je danas pobedio Andreja Rubljova u drugom kolu grupne faze na završnom mastersu u Torinu i time se plasirao u polufinale ovog takmičenja, koje čeka da osvoji ponovo još od 2015. godine.
A, pobedom nad Rubljovim uspeo je teniski kralj da dođe do još jednog sjajnog ostvarenja. Novak sada ima pozitivan skor protiv svih tenisera koji su trenutno u Top10 na ATP listi.
Đoković je lider teniskog karavana, iza njega Danil Medvedev sa kojim Novak ima skor 6:4. Na trećem mestu je Aleksander Zverev, a i protiv njega srpski as je u plusu – 7:3. Protiv Stefanosa Cicipasa, četvrtog igrača sveta, genije iz Beograda ima skor 6:2. Peti je Rubljov, danas je prvi put igrao sa Novakom i izgubio, te i protiv njega Đoković vodi – 1:0.Najveće rivalstvo u istoriji tenisa je između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, jer ne postoje dvojica igrača koji su imali više međusobnih duela od njih. Igrali su čak 58 puta, a aktuelni teniski kralj vodi 30:28.
Sedmoplasirani Mateo Beretini nikada do sada nije uspeo da pobedi Đokovića (4:0), kao ni osmoplasirani Kasper Rud (2:0), deveti Hubert Hurkač (3:0) i deseti Janik Siner (1:0).
Sve kada se sabere, Novak Đoković ima skor 60:37 protiv igrača iz Top10 svetske liste. I to, osmorica ostalih, mimo Nadala, imaju zajedno devet pobeda nad najboljim teniserom planete.