Vesti
Sport
Tri puta je radio u Partizanu, sad će igrati za njega: Imaju trenera kojeg žele sve ekipe!
19.11.2021. 20:00
Izvor: mondo.rs
Tri puta je radio u Partizanu, sad će igrati za njega: Imaju trenera kojeg žele sve ekipe!
Košarkaši Partizana ne prestaju sa odigravanjem derbija. Nakon Huventuda koji su pobedili i Crvene zvezde od koje su izgubili, imali su i evropski okršaj protiv Lietkabelisa, a sada sledi teži protivnik. u Beograd dolazi podgorička Budućnost, ekipa koja izgleda odlično na početku nove sezone.
Kockice u crnogorskom timu posložio je Aleksandar Džikić, nekadašnji trener Partizana, koji je od Budućnosti napravio pravu ratničku ekipu. Rezultati na početku sezone su odlični, a eventualni brejk zakomplikovao bi situaciju na vrhu tabele.Džikićeva ekipa će u Beogradu protiv Obradovićevog tima tražiti pobedu koja bi mogla da ih uključi u borbu za sam vrh tabele ABA lige!
"Naš sledeći protivnik u regionalnoj ligi je u svojim ambicijama vrlo jasan, povukli su poteze koji to nedvosmisleno potvrđuju. Kvalitet njihovog sastava je činjenično stanje, rade pod vodstvom trenera kojeg žele sve ekipe, to je valjda svima jasno. Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica, pred najvećim brojem navijača pred kojima ćemo igrati ove sezone", rekao je Džikić.
Pored njega, izjavu za klupski sajt dao je i bek Petar Popović, koji je svestan Partizanovih kvaliteta.
"Nesporno je da se radi o jednoj vrlo kvalitetnoj ekipi, sa jakim pojedincima. Pogledali smo video i počeli pripremu, poznati su nam, gledali smo utakmice ove sezone, radi se o ekipi koja igra agresivno na oba kraja terena. Moramo biti spremni na jednu zahtevnu utakmicu, kako fizički, tako i mentalno. Pripremamo se, iskoristili smo dan posle Cedevita Olimpije da se odmorimo i sigurno ćemo biti spremni za utakmicu u subotu", rekao je Petar Popović, bek podgoričkog tima i jedan od najiskusnijih košarkaša ove ekipe u regionalnom takmičenju.
Podsećamo, Džikić je tokom trenerske karijere tri puta radio u Partizanu. Trenersku kariejru počeo je u mlađim kategorijama crno-belih, zatim je šest godina bio pomoćnik u stručnom štabu, a samostalno je ekipu vodio u drugom delu sezone 2016/17, nakon odlaska Pere Božića.