Vesti
Sport
Stanojević o Nathu, Vojvodini, Pantiću i navijačima
21.11.2021. 02:00
Izvor: B92
Stanojević o Nathu, Vojvodini, Pantiću i navijačima
Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević najavio je meč sa Vojvodinom u derbiju kola Superlige Srbije.
On je poručio da da veruje da će njegova ekipa "biti prava" i najavio da će rotirati igrače kako bi se nadomestio izostanak Bibarsa Natha.
"Igra se derbi kola. Igramo protiv izuzetne ekipe koja je pokazala u poslednjem periodu da je u usponu forme. Verujem da ćemo odigrati na pravi način, da ćemo biti pravi kao što smo bili u najvećem delu sezone. Nadam se da će doći navijači da nas podrže, potrebna nam je podrška u svakom smislu te reči", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.Crno-beli su lideri šampionata sa 44 osvojena boda, dok je Vojvodina četvrta sa 23.
"Vojvodina je intenzivna ekipa, vrlo disciplinovana, imaju izuzetnu tranziciju... Trener im je uneo tu disciplinu. Jasno na koji način igraju, trče dosta, bore se. Svesni smo svega toga, tako se i spremamo", rekao je Stanojević.
Stanojević je istakao da ne beži od uloge favorita u predstojećem derbiju.
"Igramo na našem stadionu, moramo da imamo ulogu favorita. Naravno da smo na našem stadionu favoriti, ali poštujemo protivnika. Oni znaju da li su rasterećeni ili nisu, mi nismo, nama je imperativ pobeda. Ali, ponavljam, meni je važno da u kontinuitetu budemo dobri, da budemo konkurentni za titulu", rekao je trener Partizana.Partizan će do kraja godine igrati bez pomoći Bibrasa Natha, koji ima problem sa anemijom i trenutno je u Izraelu.
"Znate dobro koliko nama Natho znači na terenu. On je trenutno u Izraelu na ispitivanjima. Doktor je u svakodnevnom kontaktu sa njim. Ništa, moraće neko drugi da preuzme odgovornost. Mi generalno igramo timski, mi smo ipak Partizan, bez svakog možemo i moramo da igramo", rekao je Stanojević.
Upitan da li sada otvara veća šansa za Danila Pantića, Stanojević je rekao da crno-beli imaju sitnijih kadrovskih problema i da će videti na kojoj će poziciji igrati Pantić.
"Imamo dosta igrača, na svima nama je da odigramo dobro. Natho jeste odigrao najveći broj utakmica, ali dobro znate da stalno rotiramo, pobedjivalo se... Nećemo reći da će jedan igrač biti na toj poziciji, pravićemo rotacije da nadomestimo izostanak Natha", rekao je Stanojević.
Utakmica Partizan - Vojvodina igra se u nedelju od 15.45 na stadionu u Humskoj.