Vesti
Politika
"Gde Moskva može da pomogne Beograd neće biti sam" Putin obećao podršku Srbiji
26.11.2021. 02:00
Izvor: Blic
"Gde Moskva može da pomogne Beograd neće biti sam" Putin obećao podršku Srbiji
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je ruski predsednik Vladimir Putin na današnjem sastanku u Sočiju rekao da "oko stvari koje Rusija može da pomogne Srbija neće biti ostavljena na cedilu".
Vučić je naveo da mu je Putin rekao da misli da su razgovarali kao bliski prijatelji.
- Mi ne živimo na nelakom mestu, ali uvek možemo da računamo na prijatelja, ali moramo da se ponašamo odgovorno - rekao je Vučić za Televiziju "Pink" nakon sastanka.
Vučić je istakao da je predsednik Rusije dajući gas Srbiji po istoj cijeni kao do sada pokazao da je iskren prijatelj Srbije.
On je naveo da je Putin prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju i da će poseta uslediti između maja i septembra naredne godine.
Vučić je rekao da je tokom razgovora, koji je bio najduži do sada, otvoreno niz pitanja te da je između ostalog bilo reči o naoružanju.
- Ja sam govorio o tome šta se dešava u našem okruženju i šta Srbija može i mora da čuvajući mir sačuva svoju bezbednost i sigurnost. Pošto imamo potpisan tehnički ugovor, molio sam ga da određene stvari koje mogu brže stignu u Srbiju tako da ćemo prve neke stvari imati pre kraja godine - rekao je Vučić.Prema njegovim rečima, to nisu strateške stvari, ali su taktički veoma važne.
- To su lansirne rampe za kornete i rakete korneti, posebno važni na našem terenu - rekao je Vučić.
On je izrazio uverenje da će korneti uskoro doći u Srbiju, a da će biti i drugih važnijih stvari od strategijskog interesa za državu.
- Moramo da budemo veoma snažni i radimo na tome - rekao je Vučić.