Vesti
Sport
''Čuka'' ubedljiva u Gornjem Milanovcu!
27.11.2021. 20:00
Izvor: sportske.net
''Čuka'' ubedljiva u Gornjem Milanovcu!
Ubedljiva pobeda ekipe Saše Ilića. U utakmici 18. kola Linglong Super lige Srbije, Čukarički je večeras kao gost savladao ekipu Metalca u Gornjem Milanovcu rezultatom 3:0.
Ovom pobedom ''Brđani'' su se učvrstili na trećem mestu na tabeli sa 31 bodom, četiri više od Napretka na četvrtoj poziciji. Milanovčani su ostali na 14. mestu sa 16 osvojenih bodova.
Tek što je isteklo prvih pola sata meča, Čukarički je poveo. Mlađović je vratio loptu golmanu Saviću koji u želji da ispuca loptu iz svog kaznenog prostora pogađa Marka Rakonjca koji ovaj poklon ''oberučke prihvata'' - 0:1.
Imali su domaći dve velike prilike za izjednačenje, krajem prvog, pa početkom drugog poluvremena, ali ih nisu iskoristili, što su gosti umeli da kazne.
Posle nepunih osam minuta igre u drugom poluvremenu, Čukarički je duplirao prednost. Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane. Izveo ga je Roganović, jedan igrač je u skoku zahvatio loptu i pogodio sttaivu, a na odbijenu loptu natrčao je Asmir Kajević i prosledio je u nebranjenu mrežu - 0:2. Bila je to sporna situacija, dugo su u VAR sobi proveravali da li je Kajević bio u ofsajdu, ali na kraju je presuđeno da je gol regularan. Nade Milanovčana da mogu da izbegnu poraz potrajale su do 72. minuta kada je Srđan Mijailović posle solo prodora uputio precizan šut sa ivice kaznenog prostora i postavio konačan rezultat - 0:3.
Mogao je Čukarički i do još ubedljivije pobede, u nadoknadi vremena je Čolović bio u prodoru, šutirao je iskosa sa leve strane, ali je lopta prohujala zamalo pored leve stative.