Vesti
Sport
Jokić: Saigrači mi veruju, mogu da šutiram iz svih pozicija
09.12.2021. 20:00
Izvor: vesti-online.com
Jokić: Saigrači mi veruju, mogu da šutiram iz svih pozicija
Nikola Jokić je još jednom pokazao MVP kvalitet.
Srpski centar je stigao do četvrtog tripl-dabl učinka u sezoni i 61. u karijeri u pobedi nad Nju Orleansom u pdoružetku od 120:114.
Sa 11 poena u produžetku bukvalno je sam razbio Pelikanse u ključnim momentima i još jednom pokazao kakav je lider ovog tima Nagetsa.
Po završetku susreta nije krio zadovoljstvo novom pobedom.
– Osećao sam se dobro. Tim zaista veruje u mene. Miran sam i mogu da šutiram u tim situacijama jer znam da i ako promašim, svi će me podržavati. Neće se osećati loše jer znaju da pokušavam da izvedem najbolji mogući šut u datoj situaciji – rekao je Jokić koji je imao izvanredan procenat šuta za dva 17/23.
Imao je i šut za pobedu na kraju meča, ali nije pogodio, lopta je bukvalno izašla iz obruča.
Što nije uspeo tada, uradio je u produžetku i prosto dokrajčio Nju Orleans.
– Mislio sam da će ta lopta u poslednjoj četvrtini da uđe u obruč, nešto mi je govorilo tako. Kada sam šutnuo, mislio sam da ulazi. Čak sam se možda i poradovao pre vremena, zato je možda i izašla, ali u produžetku smo pobedili, što je veoma bitno. Pogotovo što smo gubili u poslednjoj četvrtini i vratili se. Imali smo šut za pobedu, promašili smo, ali smo u produžetku eto pobedili. Tako da je to sjajna pobeda za nas – priznao je Jokić.
Njega i Nagetse sada očekuje dvomeč sa San Antoniom u Teksasu.
– Idemo u San Antonio, opet igramo utakmicu za utakmicom, videćemo šta će biti – poručio je Jokić.