Vesti
Sport
"Moram biti mnogo bolji!" Nikola Jokić posle fantastičnih partija izjavio nešto što će se pamtiti: Ako to ne uradimo, znači da nisam dovoljno dobar!
11.12.2021. 02:00
Izvor: Blic
"Moram biti mnogo bolji!" Nikola Jokić posle fantastičnih partija izjavio nešto što će se pamtiti: Ako to ne uradimo, znači da nisam dovoljno dobar!
Srpski košarkaš Nikola Jokić u razmaku od 24 časa došao je do dva trip-dabl učinka i potvrdio da je njegova forma u uzlaznoj putanji.
Ipak njegovi Denver Nagetsi su u ovim mečevima ostvarili polovičan učinak i to je ono što kvari sreću mladog Somborca, uprkos njegovim brilijantnim partijama na terenu.
Nakon što je partijom sezone preksinoć srušio Memfis (120:114), sinoć nije uspeo da pomogne ekipi da slavi na gostovanju San Antoniju, pošto je tim Grega Popovića ovaj meč rešio u svoju korist sa 123:111.Jokić je meč u Teksasu završio sa učinkom od 23 poena, 13 skokova i 10 asistencija, ali i porad toga smatra da može i mora još bolje u narednim mečevima.
- Samo se trudim da igram košarku, ne mislim ništa posebno. Lično mislim da moram biti mnogo bolji, jer nisam konstantan. Kao ceo tim nismo konstantni. Nekim danima sam dobar, nekad loš. Možda ne loš, ali ne dovoljno dobar jer ako igraš dobro i ceo tim igra dobro - rekao je Jokić posle utakmice.
Jokić je po broju tripl-dablova nedavo pretekao legendarnog Lerija Birda, a sinoćnji mu je bio čak 62. u karijeri.
- Nekad jednostavno nemaš energije, nekad jednostavno ne odigraš dobro. Posebno u prvom poluvremenu, tu smo promašili dosta dobrih šuteva, otvorenih šuteva. Mislim da smo igrali na pravi način veći deo utakmice, pa nismo imali dovoljno snage da dobijemo - istakao je srpski košarkaš.
Priliku za popravni Jokić i drugovi će imati već u nedelju, kada će se na istom mestu sastati sa istim protivnikom kao sinoć.