Vesti
Sport
Česi biranim rečima o Partizanu: "Čeka nas žestok okršaj, mogli smo i bolje da prođemo!"
13.12.2021. 20:00
Izvor: Blic
Česi biranim rečima o Partizanu: "Čeka nas žestok okršaj, mogli smo i bolje da prođemo!"
Fudbaleri Partizana saznali su danas ime protivnika u baražu za osminu finala Lige konferencija, a u pitanju je ekipa praške Sparte.
Nakon žreba iz Humske su stigle pozitivne reakcije na ishod žreba, a svoje mišljenje o narednom rivalu izneli su i iz tabora češkog velikana.
Sportski direktor Sparte, Tomaš Rosicki, smatra da dve ekipe u ovaj dvomeč ulaze sa podjednakim šansama za prolaz.- Veoma zanimljiv žreb. Dobili smo prestižan srpski klub sa bogatom istorijom. Imaju sjajnu sezonu u domaćoj ligi, osvojili su puno bodova, dominantni su. Ne čeka nas ništa lako. Smatram da su nam šanse izjednačene. Prvi duel igramo kod kuće, ali ne vidim to kao hendikep. Najviše od svega, voleo bih da navijači budu tu da nas podrže. To može da bude element koji će napraviti razliku - rekao je Rosicki.
Sa puno poštovanja o crno-belima govorio je i trener praškog kluba, Pavel Vrba.
- Partizan se svake godine bori za titulu u domaćem takmičenju i trenutno je prvi u šampionatu Srbije sa odličnim bilansom. Generalno, primaju veoma malo golova, ali su zaista dobri i u ofanzivi. Reč je o ekipi sastavljenoj uglavnom od domaćih igrača. Poštujemo snagu protivnika, ali želimo da prođemo u narednu fazu takmičenja - rekao je Vrba.
Fudbaler Sparte Dominik Holec nije preterano bio zadovoljan žrebom.
- Nismo baš imali najbolji žreb. Interesantan je protivnik, voljan da se nadigrava, ali verujem da možemo da se nosimo sa njim. Bilo je i lakših protivnika, ali je pred nama zanimljiv izazov. Biće to izbalansiran i zabavan dvomeč. Ukoliko mere budu dozvolile, verovatno nas očekuju dosta intenzivne utakmice sa stanovišta navijača. Atmosfera i okruženje će tamo verovatno biti veoma divlji, sa ove tačke gledišta imamo čemu da se radujemo. Učinićemo sve što možemo da ih prebrodimo - rekao je Holec.