Vesti
Društvo i ekonomija
Gavrilović: Građani sve siromašniji, inflacija veća od najavljenih povećanja penzija i plata
13.12.2021. 20:00
Izvor: Danas
Gavrilović: Građani sve siromašniji, inflacija veća od najavljenih povećanja penzija i plata
Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović izjavio je danas da je godišnja inflacija zabeležena u novembru ove godine porasla na čak 7,5 odsto i da predstavlja najveću inflaciju u poslednjih 10 godina.
„U poslednjih nekoliko meseci, cene osnovnih životnih namirnica – ulja, mesa, testenina – vrtoglavo rastu, pa je kupovna moć građana sve manja i sve veći broj je na granici siromaštva. Ovim tempom, početkom naredne godine imaćemo inflaciju i preko 10 odsto, što će biti značajno veći porast cena nego što je najavljeno povećanje penzija i plata“, rekao je Gavrilović, u pisanoj izjavi.
Prema njegovim rečima, „to znači da će penzioneri i radnici naredne godine imati realno manje penzije i plate nego što je to bilo početkom ove godine“.
„Svi Vučićevi pokušaji da ubedi građane da žive bolje nego ikada padaju u vodu prilikom odlaska svakoga od nas u kupovinu“, rekao je Gavrilović.
Kako je istakao, „i dok su imovinske karte mnogih funkcionera sve deblje, to su korpe naših građana u marketima – sve praznije“.
„Jedini način da sprečimo dalje siromašenje građana i gubljenje bilo kakvog dostojanstva su promene, do kojih će doći na narednim izborima, naveo je Gavrilović.