Vesti
Sport
Jokić pretekao Hardena, Denver kapitulirao protiv Minesote
16.12.2021. 20:00
Izvor: Danas
Jokić pretekao Hardena, Denver kapitulirao protiv Minesote
Denver je poražen od Minesote (107:124) a jedino dobro po čemu će u Nagetsima pamtiti duel jeste ostvarenje Nikole Jokića, koji je 63. tripl-dablom u karijeri pretekao Džejmsa Hardena na večitoj listi u NBA ligi.
Puno problema imaju Nagetsi od starta sezone, prevashodno sa brojem teže povređenih igrača i oni se direktno odražavaju na rezultate ekipe. Denver sve teže dolazi do serije pobeda, uglavnom igra u ritmu – pobeda-poraz-pobeda – pa je tako protiv Minesote usledio ubedljiv poraz u Koloradu.
Nikola Jokić je ofanzivno bio najdominantniji igrač Nagetsa sa 27 poena, 10 skokova i 11 asistencija, time je ostvario 63. tripl-dabl u NBA karijeri pretekavši na večitoj listi Džejmsa Hardena na sedmom mestu.
Gosti su veoma rano stigli do dvocifrene prednosti koju su potom uz blage oscilacije održavali do kraja sustera. Uprkos Jokićevom vrlo dobrom izdanju Nagetsi su od prvog napada bili u zaostatku u odnosu na goste u čijim redovima je posebno raspoložen bio Entoni Edvards sa 38 poena, a sjajno veče uz predvodnika Timbervulvsa imao je i Karl Entoni Tauns sa 32 poena.
U redovima Nagetsa istakli su se još Monte Moris sa 15 poena i mark Hauard sa 14.
Los Anđeles Lejkersi su slavili na gostovanju Dalasu nakon produžetka 107:104. Pun preokreta bio je ovaj meč, a Dalas je na kraju u samom finišu izborio produžetak (93:93).
Na kraju su se pobedi radovali Lejekrsi predvođeni Lebronom Džejmosom koji je ubacio 24 poena uz tri skoka i pet asistencija. Rasel Vestbruk bio je na asistenciju od tripl-dabl učinka – 23 poena, deset skokova i devet asistencija.
Entoni Dejvis dao je 20 poena uz 12 skokova. Pobedu gostima doneo je na kraju ruki Ostin Rivs koji je meč završio sa 15 poena, sedam skokova i dve asistencije.
Bez Luke Dončića i Bobana Marjanovića, u Dalasu je najbolji bio Džejlen Brunson sa 25 poena, dva manje je, uz 12 skokova, ubacio Kristaps Porzingis, ana 20 je staoTim Hardavej.
Sakramento je na svom parketu bio bolji od Vašingtona 119:105, a u poslednjem duelu noći Juta je savladala Los Anđeles Kliperse 124:103. Donovan Mičel je sa 27 poena bio najbolji u pobedničkom timu, a Bojan Bogdanović je dodao 20 poena uz po jedan skok i asistenciju.