Vesti
Žuta štampa
"Niko neće moći da se kači o nas": Balaševićeva ćerka odgovorila ljutim fanovima
22.12.2021. 20:00
Izvor: B92
"Niko neće moći da se kači o nas": Balaševićeva ćerka odgovorila ljutim fanovima
Još dok je kantautor Đorđe Balašević bio živ, sa Jutjuba je obrisano na hiljade snimaka koje su napravili njegovi fanovi.
Klipovi su bili kreativne prirode, a spekulisalo se da na uklanjanju klipova insistiraju naslednici autorskih prava, to jest porodica, kako bi sprečili "komercijalno iskorišćavanje".Pošto je negodovanje na društvenim mrežama postalo sve glasnije, Đoletova starija ćerka Jovana odlučila je da na neki način stavi tačku na tu temu.
Jovana je na Instagramu objavila deo Balaševićevog intervjua iz "Dalmacije danas", koji je izašao u julu 2017. godine, i time rešila sve nedoumice i tako pokazala da je odluku, još pre mnogo vremena, doneo novosadski kantautor lično.
Poslednji Balaševićev intervju: "Nisam srpski kantautor, već jugoslovenski"
"Jer, da jesam, pa makar samo na minut, odavno bih presudio da moram pogasiti sve lažne naloge otvorene na moje ime. Ovako, čudnom podudarnošću, tek sam pre nekoliko dana stavio potpis na ugovor po kom će uskoro postojati samo 'Oficijelni Balašević', tako da više ništa neće moći da se 'okači' bez dozvole moje porodice, isto kao što niko neće moći ni da se okači o nas", rekao je Đole tada.