Vesti
Sport
Legenda Sitija opčinjena Srbinom! "Vlahović je munja, a njegova levica je kao čarobni štapić!"
24.12.2021. 02:00
Izvor: Blic
Legenda Sitija opčinjena Srbinom! "Vlahović je munja, a njegova levica je kao čarobni štapić!"
Srpski napadač iz redova Fiorentine, Dušan Vlahović, prosto je očarao fudbalsku Evropu.
Vlahović večeras u meču sa Veronom ( 18 časova i 30 minuta) ima priliku da ispiše istoriju Serija A i postane igrač sa najviše postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini.
Za sada sa 33 pogotka, ok kojih je 16 postigao u tekućoj sezoni, po ovom parametru deli prvo mesto sa Kristijanom Ronaldom, a budući da je srpski napadač mrežu rivala pogađao na svakoj od prethodinih šest utakmica, dobre su šanse da večeras i nadmaši učinak Portugalca.Ipak, čak i da to ne učini Vlahović je uveliko u tefterima čelnika najvećih evropskih klubova, koji bi rado videli najefikasnijeg napadača Kalča u svojim redovima.
Svi su puni hvale na račun nekadašnjeg Partizanovog đaka, a poslednji u nizu koji je komentarisao njegove partije je bivši fudbaler Mančester sitija, Mika Ričards.
Nekadašnji defanzivac „građana“ istakao je da srpskog napadača odlikuju sve karakteristike koje bi jedan vrsni golgeter trebao da poseduje, a njegovu levicu uporedio je sa čarobnim štapićem.
- On je munja! Zabavno je gledati ga. Postigao je 16 golova na 18 utakmica ove sezone. Njegova leva noga je poput čarobnog štabića. Kažem va, on je sve, sve što jednom klubu treba! – rekao je Ričards, a preneo "Dejli mejl".
Vlahović je poslednje vreme povezivan sa brojnim klubovima, među kojima su Juventus, Barselona, Atletiko Madrid, Mančester junajted i Siti, Arsenal, Totenhem, Njukasl...
Nedavno se pojavila vest da je Njukasl junajted ponudio Fiorentini sumu od 100.000.000 za transfer Srbina, ali da je sam napadač odbio mogućnost selidbe na severo-istok Engleske.
Prema vestima iz Italije, srpski golgeter želi da ostane u Toskani do narednog leta ali nije isključeno da već ove zime promeni sredinu, ukoliko dođe ponuda koja bi zadovoljila sve strane.
„Violi“ je prostor za manevar sužen, pošto je Vlahović početkom sezone odbio produženje ugovora koji mu ističe 2023. godine, a na osnovu kojeg bi naš reprezentativac zarađivao za toskanski klub rekordnih 8.000.000 evra godišnje.
Predsednik Fiorentine, Roko Komizo, ne želi po svaku cenu da proda svog najboljeg igrača i procenjuje se da bi transfer u novu sredinu mogao biti realizovan, za sumu približni 100.000.000 evra.