Vesti
Sport
Reči koje odjekuju Srbijom: Tomašević: Svaki igrač Partizana treba da 50% plate uplati Željku Obradoviću
28.12.2021. 02:00
Izvor: Novosti
Reči koje odjekuju Srbijom: Tomašević: Svaki igrač Partizana treba da 50% plate uplati Željku Obradoviću
Željko Obradović, najtrofejniji trener Evrolige, digao je ovdašnju košarkašku javnost "na noge" kada se vratio u Partizan posle tri decenije od evropskog pohoda s crno-belima, a sada je tu javnost prilično "zatalasao" i bivši reprezentativac naše zemlje Dejan Tomašević.
Tomašević je u dva navrata bio šampion sveta, tri puta prvak Evrope i ima olimpijsko srebro sa reprezentacijom. Sa tri različita kluba je bio šest puta šampion Jugoslavije. Osvojio je Evroligu i tadašanji ULEB kup. Bio je šampion i osvajač kupa u Španiji i Grčkoj. Bio je MVP Evrolige, dva puta član idelane petorke prestižnog takmičenja, MVP finala ULEB kupa i osvojio još gomilu individualnih priznanja.
U Španiji ga posebno cene, gde je sa uspehom nosio dres Baskonije i Valensije. U razgovoru za tamošnje medije se prisetio nekih zanimljivih detalja iz karijere. Među prvim transfera iz Crvene zvezde u Partizan.
- Uvek sam govorio da je to bio najvažniji transfer u mojoj karijeri. Kada sam prešao iz Crvene zvezde u Partizan bilo je to čudno samo po sebi, ali danas je to mnogo teže za igrače. U današnjoj situaciji i sa svime što znam, ne bih to opet uradio - kaže Dejan Tomašević.Podsetio je i da je sportom, ipak, krenuo da se bavi upravo u Partizanu.
- Igrao sam fudbal nekoliko meseci u Partizanu i onda proveo pet godina u Zvezdi za koju mi je navijala cela familija. Verovatno sam jedini koji je igrao fudbal i košarku u Crvenoj zvezdi i Partizanu.
Prisetio se i leta 2005. godine kada je poslednji put bio član reprezentacije na onom nesrećnom šampionatu Evrope koje je organizovano u našoj zemlji.
- Tog leta 2005. sam obećao supruzi da ću da odmorim. Krenuli smo na more u Grčku i u toku putovanja me je pozvao tadašnji selektor Željko Obradović. Još ranije sam mu rekao da ne mogu da se odazovem reprezentaciji i tada mi je rekao da me razume. Ali ovoga puta mi je rekao da sam neophodan njemu i reprezentaciji. Predomislio sam se i okrenuo se nazad. Jednostavno, ne možete da odbijete Željka Obradovića. Svaki igrač kojeg dovede Željko Obradović u svoj klub treba odmah da ga pita za broj žiro računa i da mu uplaćuje 50 odsto svoje plate jer će toliko napredovati kod njega - istakao je Dejan Tomašević.