Vesti
Sport
Mega žestoko oslabljena protiv Partizana, ne igra ni pojačanje iz Zvezde
19.01.2022. 20:00
Izvor: sportske.net
Mega žestoko oslabljena protiv Partizana, ne igra ni pojačanje iz Zvezde
Još uvek su brojni kadrovski problemi u Jovanovićevom timu.
Košarkaš Mege Samson Ružencev rekao je danas da će, uprkos izostancima nekolicine igrača, njegova ekipa pokušati da napravi iznenadjenje u predstojećoj utakmici ABA lige protiv Partizana.
"Spremamo se za utakmicu sa Partizanom koji je sigurno jedna od najboljih ekipa u ligi. Očekuje nas teška utakmica, pogotovo imajući u vidu povređene igrače koji će propustiti utakmicu, kao i one koji se posle korona virusa polako vraćaju na treninge. Bez obzira na to, sigurno je da ćemo se boriti i da ćemo dati sve od sebe da pokušamo da napravimo iznenađenje na gostujućem terenu", rekao je Ružencev za sajt Mege.
Košarkaši Mege igraju u četvrtak od 17 časova u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Partizana, utakmicu 13. kola ABA lige, koja je trebalo da se igra 27. decembra, ali je tada odložena zbog korona virusa u svojoj ekipi.Trener Mege Vladimir Jovanović rekao je da dolazak Željka Obradovića u Partizan ne znači mnogo samo za crno-bele već za celu košarku u regionu i da je taj klub istakao najviše ciljeve u ABA ligi i Evrokupu, pa će predstojeći duel biti veliki izazov za njegovu mladu ekipu.
"Ako pogledamo njihove rezultate, vidimo da su na pravom putu da njihove ciljeve i ostvare. Dobro znamo šta nas očekuje i kako Željkovi timovi igraju, jako agresivno na oba dela terena, u napadu, a posebno i u odbrani. Za moj veoma mlad i neiskusan tim ova utakmica biće veoma veliki izazov", naveo je on.
Zbog povreda i bolesti Jovanović neće moći da računa na Nikolu Đurišića, Malkolma Kazalona, Karla Matkovića i Aleksandera Balcerovskog. U sastavu neće biti ni Aleksa Uskoković koji je u Megu prešao posle 27. decembra, kada je bio prvobitni termin utakmice, pa shodno propozicijama regionalnog takmičenja, neće moći da nastupi.
Takođe, za utakmicu protiv Partizana su upitni Nikola Jović i Mladen Vujić koji se posle preležanog korona virusa još uvek nisu našli u punom trenažnom procesu, pa će prvi put ove sezone u sastavu Mege biti Mihailo Mušikić, kao i dvojica juniora Andrej Mušicki i Ahmet Jonović.
"Nažalost, moram da istaknem da utakmicu ne čekamo u najboljem raspoloženju, gotovo tri pune sedmice imamo problem sa koronom, što je ostavilo velikog traga na nas. Pričati o treningu i trenažnom procesu je u ovom trenutku izlišno. Moja trenutna želja je da momci koji su imali ne malih problema u prethodnom periodu izadju iz bolesti i ozdrave, a da se oni koji sutra budu na terenu prikažu u najboljem svetlu, imajući u vidu sve okolnosti", rekao je Jovanović.
Mega utakmicu dočekuje skorom od šest pobeda i sedam poraza, a Partizan ima 13 pobeda i dva poraza.
Mega i Partizan su do sada igrali 16 puta u regionalnom takmičenju uz 14 pobeda crno-belih.