Vesti
Sport
"Bomba" iz Nemačke: Zvezda dovodi igrača Bajerna!
01.02.2022. 02:00
Izvor: Blic
"Bomba" iz Nemačke: Zvezda dovodi igrača Bajerna!
Crvena zvezda ponudila je između 1.000.000 i 1.500.000 evra za igrača minhenskog Bajerna! U pitanju je Nemanja Motika, momak poreklom iz Srbije, saznaje "Blic Sport" iz izvora bliskih fudbaleru.
Motika je član omladinske reprezentacije Srbije, a njegov dve godine mlađi brat Nikola već nekoliko dana trenira sa Zvezdom, pa se očekuje da crveno-beli dovedu "bratski tandem". Nikola je ponikao u Herti, ali je potom takođe bio član minhenskog giganta. Takođe, moguće je da u sklopu dogovora uđu i procenti od naredne prodaje, s obzirom na to da mladi ofanzivni fudbaler rođen 2003. godine poseduje ogroman potencijal.
Nemanja Motika je, za razliku od brata, ofanzivniji fudbaler, pokriva poziciju krila.Pored Crvene zvezde, za Motiku je ozbiljno zainteresovan i HSV, ali su crveno-beli zasad bliži potpisu talentovanog fudbalera.
Nemanja Motika će, ukoliko se finalni pregovori po očekivanjima sprovedu po planu, biti drugi bundesligaški igrač kog su crveno-beli doveli u svoje redove, posle Aleksandra Dragovića.
Nemački sportski novinari su prošle godine uvrstili Motiku u prvi red najtalentovanijih mladih fudbalera u toj zemlji, a da se radi o vanserijskom talentu pokazuju i njegovi nastupi u B timu Bajerna, gde je odigrao 26 utakmica i postigao 18 golova, a uz to je zabeležio i devet asistencija.
Ipak, u konkurenciji "opakih" krila u vidu Kingslija Komana, Serža Gnabrija i mladog Musijale nije uspeo da se izbori za debi u prvom timu Bavaraca.
U prilog Crvenoj zvezdi ide i činjenica da je Motika nekoliko puta naglasio da je veliki navijač crveno-belih.