Vesti
Sport
Umorni Medvedev „čuva“ Đokovića
03.02.2022. 20:00
Izvor: Danas
Umorni Medvedev „čuva“ Đokovića
Ruski teniser odustao od turnira u Roterdamu i produžio ATP vladavinu Srbina.
Dvonedeljne borbe za drugu grend slem titulu u karijeri i, pre svega, u petom setu izbubljeno finale Australijan opena toliko su fizički i emotivno iscrpeli Danila Medvedeva da se povukao sa turnira u Holandiji.
„Neću igrati u Roterdamu. Upravo sam se vratio iz Australije i ne osećam se spremnim. Nadam se da ću u budućnosti biti u Roterdamu“, kratko je danas saopšio drugi reket sveta, koji je imao mogućnost da se sledeće ndeelje, osvajanjem 500 bodova u „zemlji lala“, još više primakne Novaku Đokoviću u singl poretku.
Srbin je i pored zabrane učešća na AO, gde je jurio rekordni 21. pobednički trofej, ostao na vrhu „piramide“, s tim što će mu uskoro biti izbrisano maksimalnih 2.000 bodova sa pretposlednjeg AO.
Trenutno ima 11.015 bodova, dok ga Medvedev prati sa 10.125 bodova, ali će za par nedelja skor jednog i drugog biti drugačiji.
Inače, Đoković bi sezonu trebalo da počne na turniru klase 500 u Dubaiju (21 – 26. februar), a Medvedev da je nastavi u istom terminu, samo u Akapulku.
Za njihovu dalju trku jako je bitno da li će Đoković u martu braniti bodove sa mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, za šta je osnovni uslov vakcinisanje protiv korona virusa. Ukoliko ne ode u SAD, a Medvedev ostane zdrav, prav i u formi, Rus će verovatno postati 27. teniser koji će se popeti na vrh rang-liste.