Vesti
Žuta štampa
Renovirana Šabanova kuća u Šapcu: Porodica Šaulić sačuvala uspomenu na legendu narodnjaka, Ilda se oglasila i otkrila detalje!
06.02.2022. 02:00
Izvor: Kurir
Renovirana Šabanova kuća u Šapcu: Porodica Šaulić sačuvala uspomenu na legendu narodnjaka, Ilda se oglasila i otkrila detalje!
Porodica Šaulić odlučila je da sačuva uspomenu na pokojnog oca i supruga, Šabana Šaulića i renovira u potpunosti kuću u Šapcu gde će se naći sve uspomene na kralja narodne muzike.
Porodica pokojnog pevača narodne muzike Šabana Šaulića posle tri godine skroz je renovirala kuću u Šapcu, koju on za života nije uspeo da završi i sredi.
Šabanovi najbliži su kuću u Ulici Avde Karabegovića uredili po svom ukusu, a tu će, kako su planirali, biti smeštene sve uspomene na pevača, pa će sve izgledati kao muzej. Šaulićeva ćerka Ilda rekla je za naš list da će sada redovno moći da odlazi na ovo mesto, svaki put kad oseti potrebu.- Šaulići su postavili novu stolariju, dodali su ograde na terasama od kovanog gvožđa, a sređena je i kapija u dvorištu. Dolazili su majstori koji su obavili sve radove, a porodica je sporadično dolazila da vidi da li sve protiče kako treba. Želja je bila da se sve upristoji i izgleda lepo, pa su plac i kuću sredili onako kako su smatrali da bi i pevač uradio da je živ, s obzirom na to da ga je to smirivalo i da je bio vid opuštanja - priča izvor koji se našao na licu mesta.
Ćerka Ilda je poručila da je ponosna na to kako je sve ispalo, pa će s porodicom na ovom mestu da prenese sve stvari pokojnog oca.
- Kuća je renovirana i usput smo neke stvari promenili. U njoj komotno može da se živi, na sve smo mislili i napravili smo mali raj. Radove smo nadgledali povremeno, u zavisnosti od toga ko je i kada mogao da ode u Šabac, s obzirom na to da svi imamo mnogo obaveza. Još se vaga šta ćemo, ali svakako da će sve uspomene na našeg oca biti smeštene u ovoj kući. Šabanove stvari ćemo staviti, ali i brojne naše zajedničke uspomene iz čitave familije - rekla je Ilda i dodala:
- Kad god budem imala potrebu da tamo odem odmah ću to uraditi. Mi smo bili mnogo vezani, to je nit koja nikad neće moći da nestane ili izbledi.