Vesti
Sport
"Đoković će biti neviđeno motivisan, gde god da igra"
10.02.2022. 02:00
Izvor: B92
"Đoković će biti neviđeno motivisan, gde god da igra"
Endrju Kasl, bivši britanski teniser, sada poznati TV komentator, smatra da će Novak Đoković imati jak motiv u nastavku sezone.
Kasl, koji je za Tenis 365 pričao o Australijan openu, smatra da bi Novaku trebalo dozvoliti da se takmiči na narednim grend slemovima.
Iako se pravila menjaju često, situacija je takva da bi po sadašnjim uslovima mogao da igra sigurno barem na Vimbldonu.
"Jedina kamera koja je u Melburnu nedostajala bila je ona koja bi prikazala lice Novaka Đokovića na meč lopti, kada je Nadal osvojio 21. slem. Posle toga, mogu da zamislim da će Novakova motivacija biti sto odsto", kaže Kasl.
Pitanje je kako će ići dalji tok sezone.
"Ne znamo da li će igrati u Parizu jer je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao da bi svi trebalo da budu vakcinisani, ali mislim da će biti neviđeno motivisan gde god da igra. Dok s pravom slavimo sjajno finale Nadala i Medvedeva, treba imati na umu da je Đoković taj turnir osvajao devet puta i da želimo da ga opet vidimo tamo".
On je priznao da mu je nedostajalo da vidi Đokovića u Australiji.
"Želim da vidim najbolje kako daju maksimum u naredne dve-tri godine, tako da mi je Novak nedostajao tamo, bez obzira na moje lično mišljenje o tome kako se poneo. Ja sam novinar i tenis je moja ljubav, ali sa strabe vesti, ova saga oko Đokovića je imala mnogo toga, bila je fascinantna. Moje lično viđenje je da uopšte nije tretiran korektno u ovom slučaju. Bilo je mnogo politike u svemu tome i sa tim izborima u Australiji i restrikcijama koje su imali, bilo je teško. Uz malo sreće to će sve proći i on će moći da se vrati i radi ono što najbolje zna", zaključio je britanski novinar.