Vesti
Sport
"Bila sam u pravu!" Marina Maljković sija od zadovoljstva zbog plasmana Srbije na Mundobasket
14.02.2022. 02:00
Izvor: Blic
"Bila sam u pravu!" Marina Maljković sija od zadovoljstva zbog plasmana Srbije na Mundobasket
Košarkašice naše države napravile su ogroman rezultat.
Košarkašice Srbije plasirale su se na Mundobasket u Sidneju, pošto su nakon neizvesne završnice pobedile selekciju Australije rezultatom 78:71.
Posle velikog plasmana svoju radost nije mogla da sakrije ni Marina Maljković, koja je sa klupe uspela da izbori još jedan plasman na veliko takmičenje.- Čestitam svojim košarkašicama što su u ovako teškom trenutku pokazale šta mogu da urade. Ako za tri dana, sa milion problema, možemo da kažemo, bez Nevene Jovanović, sa Draganom Stanković koja se povredila protiv Australije, da smo to uspele da prebrodimo i da se plasiramo na Svetsko prvenstvo, definitivno sam bila u pravu da ova ekipa može.
Nije krila Marina da je izuzetno ponosna na svoje igračice, ali i da će se pravo upoznavanje i pripreme desiti tek na leto.
- Ponosna sam, u ovom trenutku je to glupo da se krije. Preponosna sam na njih, na njihovu mladost, hrabrost, one prve ne znaju gde su. Ovo je prvi put da igraju sa ovakvim protivnicima, sa ovakvim telima, protiv ovakvih tela, takvi dueli, one na sve to nisu navikle. Ono što je najvažnije jeste da srpska ženska košarka ima budućnost, ono što njima svakako predstoji je jedno vaspitanje, moje vaspitanje, koje će biti na leto. Ono što je važno, išli smo u pravcu da to vaspitanje prođe i da se pripremamo za nešto. Svakako bismo radili ovog leta, ali lepše je da to prođe u pripremi za Svetsko prvenstvo koje će biti ogromno iskustvo za njih, nego da smo se samo družili na pripremama, trenirali, bez povoda.Spomenula je selektorka našeg nacionalnog tima i Draganu Stanković, sada je poznato i kog je stepena povreda.
- Dragana nema težu povredu, koje smo se svi uplašili u tom trenutku, to je jedino važno. Brzo će se priključiti svom timu i igrati za to da se vrati, rekla je Marina Maljković i dodala da je ponosna na to što je na tribinama videla veliki broj devojčica:
- Sada su ta deca još više ponosna na Ivon Anderson, Tinu i ove malo starije poznaju već. Drago mi je što su sad upoznali neka nova mlada lica, tako da sutra videćemo šta će biti. Stvarno je ogromna stvar napravljena za jako kratak period, par sati ćemo uživati u tome.