Vesti
Sport
Transfer bomba: Dejan Savić preuzima Zvezdu?
18.02.2022. 20:00
Izvor: Blic
Transfer bomba: Dejan Savić preuzima Zvezdu?
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić trebalo bi da postane novi trener igrača Crvene zvezde, saznaje "Sportski žurnal".
Kako pomenuti list prenosi, Savić je sinoć razgovarao sa rukovodstvom crveno-belih, te je sklopljen dogovor da do kraja prvenstva vodi ekipi.
Tako će, po treći put, završiti na klupi tima u kome je i završio igračku karijeru.
Na klupi će zameniti Mirka Vičevića, legendarnog igrača, koji je kratko boravio u Zvezdi pošto je sramnim uvredama sa tribina oteran iz kluba od strane navijača.Izvori bliski trofejnom stručnjaku i klubu sa Dorćola tvrde da će saradnja biti ozvaničena u ponedeljak, kada bi Dejan Savić i zvanično trebalo da se vrati u klub sa kojim je bio prvak Evrope i osvajač LEN Superkupa u sezoni 2012/2013.
Mnogo drugih nacionalnih Saveza i evropskih velikana ga je htelo na klupama svojih timova poslednjih godina, ali je Dejan Savić posle dugog otklona od svakodnevnih obaveza pored bazena prihvatio poziv sa stare adrese i pristao da vodi pretposlednjeg na tabeli B grupe Lige šampiona, četvrtoplasirani sastav domaće Superlige i učesnika Premijer regionalne lige, piše i list "Danas".
Ako ima onih koji ne znaju njegov lik i delo, podsećamo da se radi o osvajaču desetina medalja sa reprezentacijom Srbije i nekedašnje Jugoslavije, prvo u ulozi igrača a onda u selektorskom „šinjelu“. U drugom delu karijere, vodio je „plave delfine“ do dva olimijska zlata, jedne svetske krune, tri evropske titule, šest trofeja Svetske lige, jednog pobedničkog pehara Svetskog kupa i jednog šampionskog naslova na Mediteranskim igrama.
Ove sezone ga sa, prirodno ali drastično podmlađenom A selekcijom, čekaju Svetsko prvenstvo u Budimpešti i šampionat Evrope u Splitu. Uz već započeto učešće u Svetskoj ligi.