Vesti
Sport
Mitrović mogao u istoriju, ali ne može sve sam! Fulam doživeo šamar opomene - nije sve gotovo u februaru!
19.02.2022. 20:00
Izvor: Blic
Mitrović mogao u istoriju, ali ne može sve sam! Fulam doživeo šamar opomene - nije sve gotovo u februaru!
Danas su fudbaleri Fulama odigrali meč 33. kola Čempionšipa protiv Hadersfilda i doživeli su poraz rezultatom 2:1, a strelac na ovom meču nije bio srpski napadač Aleksandar Mitrović.
Jednostavno, ne može Srbin sam. Jasno je svima da je on pred velikim uspehom tako što mu samo jedan pogodak fali do rekorda Čempionšipa. Ipak, do toga danas nije došlo, a nekada je šamar opomene dobar. Naročito što je Fulam prvoplasirani i kako se ne bi "opustio". Jer ništa nije gotovo u februaru.
Podsetimo golgeter iz Smedereva ima priliku da jednim golom kruniše nestvarnu sezonu pošto je do sada postigao 31 gol, čime je rekord izjednačen, a da bi postao apsolutni rekorder u istoriji engleske druge lige u jednoj sezoni, konkretno od sezone 2004/2005, od kako se ona igra u ovom formatu potreban mu je pomenuti pogodak.Takođe, Mitrović je stigao do rekorda Ivana Tonija, koji je prošle sezone za Brentford postigao 31 gol.
Ako se ode još malo unazad i pre sezone 2004/05. kada je Divizija jedan preimenovana u Čempionšip, onda je ispred Mitrovića Gaj Vitingem, koji je u sezoni 1992/93. postigao čak 42 prvenstvena gola.
Kao lider ekipe, Mitrović vodi Fulam ka Premijer ligi, pošto su trenutno prvi sa šest bodova više u odnosu na drugoplasirani Bornmut. Hadersfild je danas bio bolji golovima Varda i Holmsa, a Rid je postigao pogodak za Fulam.
Mitrović je odigrao svih 90 minuta, ali je završio meč bez učinka, sa žutim kartonom "u džepu", a pored nekoliko dobrih poteza, ništa više nismo videli od Srbina.