Vesti
Sport
Oglasio se Novak - Igraću svuda, samo zovite! Pričao o Australiji i poručio Medvedevu - Ja ću prvi da se javim!
21.02.2022. 02:00
Izvor: Mondo
Oglasio se Novak - Igraću svuda, samo zovite! Pričao o Australiji i poručio Medvedevu - Ja ću prvi da se javim!
Neće da popusti u svom stavu, a zbog toga će moći da igra na malom broju turnira.
Novak Đoković je konačno na terenu! Posle 80 dana čekanja i silnih peripetija zaigraće tenis u Dubaiju, a prvi protivnik biće mu Lorenco Museti.
Sada, pred nastup na turniru pre svega je istakao da je jako uzbuđen što je ponovo u takmičarskom ritmu."Kada sam znao da ću doći u Dubai znao sam svoj cilj. Sada sam tu i mogu da kažem da sam stopostotno spremam i da sam jako uzbuđen što opet igram. Tako se sada osećam", počeo je Novak.
Osvrnuo se i na pauzu koju je napravio i istakao da mu je bilo potrebno vreme da se oporavi od svega što se dešavalo u Australiji. "Naravno da je bilo mnogo emocija kada sam se vratio iz Australije i morao sam da uzmem malo vremena da razmislim o tome i da se mentalno odmorim. Kada sam ponovo bio svež jedva sam čekao da opet igram i takmičim se", dodao je prvi reket sveta.
U Dubai može da dođe, za sada je moguće i da nastupi u Rimu, ali je svestan da neće mnogo moći da bira gde će igrati.
"Moram da poštujem pravila. Na kom god turniru budem mogao da igram trudiću se da odem u tu zemlju i da nastupim. Trenutno zaista ne mogu da biram. Kad god budem imao šansu iskoristiću je i igraću jer je to ono što volim da radim", dodao je on.
Sada ga Danil Medvedev "juri" i želi da mu uzme titulu prvog na svetu, a ako se promena na vrhu desi, Novak će prvi čestitati!
"On zaslužuje da bude prvi na svetu i to će se u jednom momentu desiti. Ako se to desi na u ovoj nedelji biću prvi koji će mu čestitati", naglasio je Đoković.