Vesti
Sport
Sad je kasno, pokajnik Zverev shvatio šta je uradio
23.02.2022. 20:00
Izvor: sportske.net
Sad je kasno, pokajnik Zverev shvatio šta je uradio
Nije mu svejedno.
Nemački teniser Aleksandar Zverev, koji je diskvalifikovan sa turnira u Akapulku zbog divljačkog ponašanja prema sudiji, pokajao se zbog incidenta istakavši da to nije trebalo da se dogodi.
Nemac je nasrnuo reketom ka stolici gde sedi glavni sudija i u nekoliko navrata besomučno udarao u nju uz pretnje ka arbitru.
Sve se to dešavalo posle meča u dubl konkurenciji, ali organizatori turnira u Akapulku su munjevito reagovali i izbacili ga i sa singla.
"Hladne glave" aktuelni olimpijski šampion je priznao grešku.
"Teško je sve sročiti, koliko žalim zbog jučerašnjeg ponašanja. Privatno sam se izvinio sudiji zbog izliva besa, bio je neprihvatljiv i pogrešan, razočarao sam samog sebe. Nije to smelo da se desi i tu nema izgovora. Voleo bih da se izvinim i turniru, navijačima, sportu koji volim", poručio je Zverev.
Obećao je da će iskoristiti naredne dane da vidi gde je pogrešio i šta će dalje.
"Kao što znate, ostavljam sve na terenu. Juče sam ostavio previše. Iskoristiću naredne dane da analiziram svoje ponašanje i da osiguram da se ovo nikad više ne dogodi. Još jednom, žao mi je što sam vas razočarao", kazao je on.
U narednim danima trebalo bi očekivati i oštru reakciju ATP-a i sasvim izvesni kaznu, koja ne bi trebalo da izostane u ovom slučaju.