Vesti
Sport
Stanković posle derbija: U Partizanu rade ozbiljan posao, ali mi smo se baš dobro spremili!
01.03.2022. 02:00
Izvor: Novosti
Stanković posle derbija: U Partizanu rade ozbiljan posao, ali mi smo se baš dobro spremili!
Večiti derbi, meč Crvena zvezda - Partizan, doneo je zanimljiva dešavanja na Marakani, a pobeda aktuelnog prvaka prilično je obradovala njegovog trenera, Dejana Stankovića.
Podsetimo, Crvena zvezda je savladala Partizan u prilično burnom 166. večitom derbiju, posle čega je Stanković izjavio sledeće za TV Arena sport:
- Nije još pobeda sezone, ali ja sam i pre utakmice govorio da su momci spremni. Odradili su posao za deset u svakom momentu. To je bilo dosta rada koji se možda golim okom i ne vidi. Pobeda znači dosta na samopouzdanju. Mi smo šampioni od prošle godine kada smo igrali dobar fudbal, pokazali smo da to nismo zaboravili. Rekao sam i ranije da imamo 16 finala, tako ćemo do kraja ići maksimalno u svaku utakmicu, rekao je Dejan Stanković pre nego što se uputio u svlačionicu, a onda i na konferenciju za štampu.A na konferenciji je svoju priču počeo ovako:
- Mislim da smo dobro izanalizirali utakmicu... Sad kad se dobije, lakše može to da se uradi. Mislim da smo, iskreno, izvukli maksimum što se tiče pripreme, i što se tiče samih momaka. Mislim da su verovali u ono što smo spremali, a odradili su sjajan posao. Ne može, naravno, da se 90 minuta igra visok presing, pa je došlo do pada, ali smo mi i za to bili spremni. Kada se pad desio, povukli smo se malo, petoricu stavili nazad, povukli Sanoga... Kažem, bili smo spremni i za to. Ali, momci su stvarno odradili sjajan posao, ne bih da izdvajam pojedince, mada, kako je mali Eraković odigrao... Srnić je zlatan momak, može sve da obavi u dva pravca, možda je on nekome bio iznenađenje, za mene nije, rekao je Stanković.
Osvrnuo se, i bez da je o crno-belima pitan, na večitog rivala:
- Partizan je u baš dobroj formi, igra odličan takmičarski fudbal, ali mi smo bili svežiji, to se videlo. Dobijali smo te duele, nismo dozvoljavali Partizanu da nas u tranziciji pogura ka našem kaznenom prostoru. Još jednom kažem, čestitke i Partizanu, i Saletu (Stanojeviću), oni ove godine rade ozbiljan posao, teško ih je pobediti u aktuelnoj sezoni, rekao je Zvezdin trener.
Prezadovoljan je bio zbog 40.000 ljudi na tribinama našeg najvećeg stadiona:
- Ja sam presrećan što je Marakana bila puna, što je organizacija bila vrhunska. Čarki će biti uvek, derbi je to... A suđenje je bilo na visokom nivou. Da li je bilo grešaka, ne znam.
Otkrio je i da je Milan Rodić, povređeni defanzivac Zvezde, dobro.
- Rodić je okej. Vrtelo mu se u glavi posle onog sudara na sredini terena. Probao je da igra, nije mogao duže, pa smo ga zamenili, otkrio je Stanković.