Vesti
Sport
Šta je Đoković uradio bez Vajde?
02.03.2022. 02:00
Izvor: B92
Šta je Đoković uradio bez Vajde?
Novak Đoković i Marijan Vajda su se ponovo razišli.
Vest o Vajdinom odlasku iz tima Novaka Đokovića obišla je svet, ali se ostatak stručnog štaba nije menjao.
Ovo nije prvi put da se Vajda i Đoković razilaze, setimo se samo 2017. godine kada je Novak Đoković raspustio ceo stručni štab."Zaključeno je da su, uprkos fantastičnoj saradnji u proteklom periodu, trenutno neophodne promene, nov pristup i nova energija da bi Đoković podigao nivo igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP turu", objavljeno je te 2017. godine.
Vajda je pratio Đokovića još od kada je Srbin počeo da se probija među najbolje tenisere na svetu. Novak je krajem 2013. godine angažovao Borisa Bekera, Vajda se od tada povremeno pojavljivao na turnirima sve dok Srbin nije prošle godine raspustio čitav svoj tim.
Došao je Andre Agasi, krajem prošle godine i Radek Šćepanek, ali ni ta saradnja nije potrajala. Đoković je od odlaska Agasija i Šćepaneka do sada trenirao sam.Nakon Vajdinog odlaska, učešće na Rolan Garosu završio je u četvrtfinalu, kao i na Vimbldonu i onda je Novak Đoković imao velikih problema sa povredom, pa je krajem jula objavio da se više neće takmičiti.
Povukao se sa Montreala, Sinsinatija, US Opena, Šangaja i Završnog Mastersa u Parizu.
Posle šest meseci se vratio tenisu, pa je Novak neslavno prošao u Australiji i na Rolan Garosu. Najveće iznenađenje došlo je u Indijan Velsu gde je ispao od 109. tenisera sveta Tara Danijela.
Kasnije, u Majamiju, eliminisao ga je Benoa Per i to sa 2-0, da bi u Barseloni izgubio od Kližana, u Madridu od Nišikorija, da bi ga u Rimu u polufinalu eliminisao Rafael Nadal.
Već u aprilu stigla vest da se Marijan Vajda vratio u tim Novaka Đokovića i opet je sve bilo kako treba... Možda ne baš odmah, jer ga je u Kvinsu pobedio Marin Čilić, pa sledi niz uspeha.
Usledilo je osvajanje Vimbldona te 2018. godine, kao i US Opena.
Marijan Vajda je sa Novakom Đokovićem imao mnogo uspeha, a obratite samo pažnju na ovo:
9 puta Australijan open, 2 puta Rolan Garos, 6 puta Vimbldon, 3 puta US Open, 5 puta Završni Masters, 37 put ATP Tur 1000, Dejvis Kup i bronza na Olimpijskim igrama.