Vesti
Sport
Stanković: Novo finale, pobeda uvertira za rođendan
02.03.2022. 20:00
Izvor: novosti.rs
Stanković: Novo finale, pobeda uvertira za rođendan
OVO je novo finale za nas i nije potrebna dodatna motivacija. Radili smo na tome tokom poslednjih nekoliko meseci, pogotovo u pripremnom delu, sa mnogo priče i dobrih treninga, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči gostovanja Voždovcu u 25. kolu Superlige.
Crveno-beli gostuju sutra "na krovu" posle pobede protiv Partizana u 166. večitom derbiju i dan uoči 77. rođendana kluba.
"Podigli smo nivo mentalne i fizičke snage i niko više od nas ne može da želi pobedu. Svaka sledeća utakmica je identična kao derbi, ne menja nam se pristup. Tri boda su naš cilj koji želimo da ostvarimo. Pobedom želimo da napravimo uvertiru za rođendan, a ubeđen sam da će u nedelju protiv Novog Pazara biti puna Marakana. Pravi momenat da se skupimo i zajedno proslavimo rođendan", rekao je Stanković za klupski sajt.
On je ocenio da je Voždovac hrabra ekipa željna nadigravanja.
"Izašli su hrabro protiv nas, kada smo igrali prošli put. To je nešto što podržavam i poštujem. Tada smo imali problema, usled devet utakmica u 28 dana, ali sada je malo drugačija energija i raspored. Dolazimo iz derbija koji nam je dao snagu da istrajemo. Oni žele da se nadigravaju, nemaju pritisak, sve i ako pogreše i izgube niko im neće ništa reći. Što se nas tiče, moramo da budemo fokusirani, veštačka trava može da bude problem, lopta koči, odskače, ima čudnu brzinu, ali imamo mi mnogo iskusnih igrača. Uostalom, igrali smo već na njihovom stadionu i nismo imali veće probleme", poručio je Stanković.
Utakmica između Voždovca i Crvene zvezde igra se sutra od 15 sati.