Vesti
Sport
Večiti rivali večeras: Pobeda – obaveza!
09.03.2022. 02:00
Izvor: Sport klub
Večiti rivali večeras: Pobeda – obaveza!
Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras igraju izuzetno bitne mečeve u Evroligi i Evrokupu.
Crveno-beli u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u odloženom duelu 20. kola dočekuju madridski Real, a posle dva uzastopna trijumfa i suspenzije ruskih klubova plasman u plej-of i dalje je u igri.Ekipa Dejana Radonjića je pre dva dana ubedljivo poražena u večitim derbiju i sigurno je da nije najsvežija, međutim, ni Madriđani ne mogu da se pohvala da su u idealnom trenutku. Kraljevski klub je u seriji od tri poraza u elitnom klupskom takmičenju i ne samo da su ostali bez prve pozicije, već im je ugroženo i mesto u Top 4 i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu plej-ofa.Španski mediji spekulišu da bi Pablo Laso uskoro mogao da dobije otkaz, a ishod duela u Beogradu mogao bi da bude jedan od ključnih na odluku čelnika Madriđana.
„Real je jedna od najboljih ekipa u Evroligi i ove sezone, što dovoljno govori o odnosu snaga. Ogroman kvalitet ekipe Reala i ogromno iskustvo. Mi ćemo se truditi da pred našim navijačima, i očekujem značajnu podršku, jer ona može da nam podigne intenzitet i kvalitet igre i izvuče iz nas ono što nam nedostaje, a vrlo je važno u ovoj velikoj fizičkoj potrošnji“, istakao je Radonjić.
Crveno-beli su u prvom meču poraženi u prestonici Španije 79:67.Košarkaši Partizana su u ponedeljak, samo 14 časova nakon pobede u derbiju, čarter letom otputovali na duel 14. kola Evrokupa protiv Lietkabelisa.
Crno-beli nisu imali mnogo vremena za slavlje, a posle izuzetno važnog trijumfa u regionalnom takmičenju, večeras ih očekuje isto tako važan meč.
Ekipa Željka Obradovića je druga u grupi A sa učinkom 9-4 i pobeda u Panevežisu približila bi ih osvajanju druge pozicije, koja donosi prednost domaćeg terena sve do polufinala.Vrlo nezgodan litvanski tim predvodi Nenad Čanak, a dvojica od svega trojice stranaca su Srbi – Đorđe Gagić i Nikola Radičević.
Lietkabelis je peti sa polovičnim učinkom 6-6, a poslednje četiri utakmice dobio je na svom terenu. U prvoj utakmici u Beogradu bilo je 84:77 za Partizan.