Vesti
Sport
Evropa otvorila vrata Srbinu: Đoković potvrdio da igra u Monte Karlu!
11.03.2022. 20:00
Izvor: novosti.rs
Evropa otvorila vrata Srbinu: Đoković potvrdio da igra u Monte Karlu!
Srpski teniser Novak Đoković igraće na Mastersu u Monte Karlu, saopšteno je na njegovom zvaničnom sajtu.
Masters u Monte Karlu igra se od 10. do 17. aprila i biće drugi turnir ove godine za Đokovića, koji je prošlog meseca izgubio u četvrtfinalu turnira u Dubaiju.

- Novak će sezonu na podlozi od šljake otvoriti u Monte Karlu, na Mastersu koji je osvajao 2013. i 2015. godine. Prošle godine srpski teniser je takmičenje u Monte Karlu završio u trećem kolu porazom od Danijela Evansa - navodi se na zvaničnom sajtu Novaka Đokovića.

U Monako, u kom Đoković živi, dozvoljava se ulazak strancima sa potvrdom da su preležali korona virus u poslednjih šest meseci, a Đoković je u decembru drugi put bio pozitivan na kovid.

Francuska je popustila ograničenja vezana za korona virus, a potvrde o vakcinaciji više neće biti obavezne od 14. marta, pa će tako Đoković moći da brani i titulu na Rolan Garosu, koji se igra u maju.

Tako je Evropa, za razliku od Australije i Amerike, otvorila vrata Srbinu da igra bez ograničenja i da može da se u potpunosti posveti tenisu.
Prethodnih meseci se pisalo svašta, pa čak jedna teorija je glasila da bi Đoković mogao u Monte Karlu da igra neometano do polufinala, a onda kada mu istekne sertifikat o preležanoj koroni od četiri meseca, ne bi imao pravo da nastupi u završnici. Apsurd, kome na sreću nećemo prisustvovati, pa Novak može na miru da odigra i ovaj i sledeće turnire.