Vesti
Sport
Nema Đokovića, to je moja šansa
14.03.2022. 01:00
Izvor: B92
Nema Đokovića, to je moja šansa
Endi Mari je protiv Danijela Tara u Indijan Velsu ostvario jubilarnu, 700. pobedu u karijeri.
Britanac, koji je na turnir stigao kao 88. na ATP listi, sada smatra da ima pristojne šanse da stigne daleko na ovom turniru, posebno zbog toga jer ne igra petostruki šampion Novak Đoković.
Srpskom teniseru nije dozvoljeno da se takmiči jer nije vakcinisan, zbog toga nije mogao da uđe u SAD, a Mari se nada da će na tome profitirati.Kako je Novak izostao, tako je u njegovom delu žreba napravljena "rupa", pa je Grigor Dimitrov dodat na Novakovu poziciju kao 33. nosilac.
"Po originalnom žrebu, Novak je tu bio nosilac, sada je Grigor na njegovom mestu. To što Novak nije ovde otvara mi šansu u ovom delu žreba, ali sad igram sa Bublikom i on je imao veoma dobar start sezone, nije lako igrati protiv njega", kaže Endi Mari.
Britanac je protiv Bublika igrao u Roterdamu i pobedio ga je, ali priznaje da nije jednostavno igrati sa njim.
"On je veoma netipičan igrač, neverovatno je talentovan, ima veštine, može da odigra bilo koji udarac i da igra različito kada se poredi sa mnogim igračima. Mnogo rizikuje, dobro mu je krenulo ove sezone. Neće mi biti lako, ali ako budem igrao dobro, imam šanse", dodao je Endi.
Ta 700. pobeda mu mnogo znači, dao je sebi zadatak da što pre stigne i do 50. titule, trenutno je na 46.
"To su mete koje sam sebi postavio krajem prošle godine. Nastaviću da se borim, prvi cilj sam ostvario, sada moram da se potrudim da ostvarim i drugi, još jedan jako važan cilj, ali svakako da je osećaj zbog ovog prvog veoma dobar. Hajde da idemo i do 800. pobede", zaključio je Mari.