Vesti
Svet
Putin sa Benetom telefonom o situaciji u Ukrajini, neće biti susreta sa Bajdenom
14.03.2022. 20:00
Izvor: RTV
Putin sa Benetom telefonom o situaciji u Ukrajini, neće biti susreta sa Bajdenom
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom, saopštio je Kremlj, dodajući da je razgovor obavljen na inicijativu Izraela.
Kremlj je saopštio da je Benet Putina informisao o njegovim nedavnim razgovorima sa liderima više zemalja u vezi sa situacijom u Ukrajini.Putin i Benet su se saglasili da nastave sa dijalogom, navodi se u saopštenju, koje je preneo Rojters.

Britanska agencija dodaje da je Benet sa Putinom razgovarao u više navrata u nastojanjima da pomogne naporima da se razreši konflikt između Ukrajine i Rusije.

Peskov: Neće biti susreta Putin - Bajden

Moskva i Vašington ne žele da organizuju sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i SAD Džoa Bajdena, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Američki mediji preneli su ranije da se očekuje da predsednik Bajden otputuje u Evropi radi razgovora o situaciji u Ukrajini, prenosi TAS S.
"Neće biti susreta Putin-Bajden", odgovorio je Peskov na pitanje da li se razmatra mogućnost susreta predsednika Rusije i SAD.
Kako prenosi NBC TV, tokom svog putovanja u Evropu, Bajden će verovatno posetiti Brisel, gde su sedišta upravnih tela NATO i EU, ali se ne navode dodatni detalji putovanja niti konkretni datumi.