Vesti
Sport
Obradović: Živim to od kada sam postao trener Partizana
26.03.2022. 01:00
Izvor: Vesti online
Obradović: Živim to od kada sam postao trener Partizana
Trener Partizana Željko Obradović rekao je za klupsku televiziju da je navikao na to da je svuda proglašen za favorita.
Želimir Obradović je devetostruki osvajač Evrolige i živa legenda evropske košarke.
Rekao je da tokom čitave karijere nosi breme favorita i da zbog toga nema dodatnog pritiska kako za njega tako i za njegove igrače.
– Živim to od kada sam postao trener Partizana još pre 30 godina i čitavu karijeru imam to breme. To nije nešto što je novo za mene. Pokušavam ekipi da objasnim neke stvari, pre svega mladima koji imaju pomoć od iskusnijih kako da se ponašaju. Nema izgovora, kada igraš i kada si na ovom nivou moraš da budeš spreman na sve – rekao je Obradović.
Iskusni strateg istakao je da zna šta se od njega očekuje.
– Savršeno dobro znam šta se očekuje kada sam došao. Ne obraćam pažnju na komentare, bili oni negativni ili pozitivni. Koncentrisan sam na igrače i dešavanja na terenu. Ulažemo napor, verujemo u sopstveni rad. Meni ne fali motivacije, ne mogu ni da se požalim na igrače, posebno posle one utakmice u Litvaniji. Četiri utakmice to izgleda potpuno drugačije.
Crno-beli u nedelju igraju protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani i tamo ih očekuje puna dvorana protivničkih navijača.
– Super, mi smo zadovoljni tom činjenicom. Igrači su ti koji uživaju kada vide pune tribine. Lično volim takav ambijent, to znači da je ovaj naš sport u pravim rukama – rekao je Obradović.
Utakmica 24. kola ABA lige Cedevita Olimpija – Partizan igra se u nedelju od 17.00.