Vesti
Sport
Eriksen počinje utakmicu protiv Srbije u utorak
27.03.2022. 20:00
Izvor: Danas
Eriksen počinje utakmicu protiv Srbije u utorak
Selektor reprezentacije Danske Kasper Hjulmand rekao je danas da je zadovoljan uspešnim povratkom na teren fudbalera Kristijana Eriksena, koji će početi prijateljsku utakmicu protiv Srbije u Kopenhagenu, na stadionu na kome je doživeo srčani udar prošlog juna.
Eriksen je sinoć igrao za Dansku i postigao gol u porazu od Holandije 2:4 u Amsterdamu. On je postigao gol samo dva minuta pošto je ušao u igru, a aplaudirao mu je čitav stadion u Amsterdamu, čak i sudija.
„Nisam očekivao da će tako brzo biti toliko dobar. Odlično je trčao, dao je ritam igri. Pokazao je smirenost. Uživam gledajući ga kako igra“, rekao je Hjulman danskim medijima.
Danska će u utorak u Kopenhagenu igrati prijateljsku utakmicu protiv Srbije, a selektor je rekao da će Eriksen biti starter.
To će biti prvi put da Eriksen igra na Parken stadionu, otkako je prošlog juna igrajući za reprezentaciju protiv Finske na Evropskom prvenstvu doživeo srčani udar.
Danski mediji su puni hvale za Eriksena, nazvali su njegov povratak „senzacionalnim“ i naveli da je sve ovo za „filmski scenario“.
Eriksen je rekao da jedva čeka da istrči na teren.
„Biće izuzetno posebno. Utakmica protiv Holandije je bila samo zagrevanje za utorak, gde ću trčati na terenu na kome se to dogodilo“, rekao je Eriksen.