Vesti
Žuta štampa
Proslavilo ga Bijelo dugme, a uopšte nije želeo da bude pevač: Alen Islamović otkrio kojim poslom je trebalo da se bavi
29.03.2022. 02:00
Izvor: Mondo
Proslavilo ga Bijelo dugme, a uopšte nije želeo da bude pevač: Alen Islamović otkrio kojim poslom je trebalo da se bavi
Pevača je to oduvek zanimalo, ali jedna stvar je presudila.
Nekadašnji pevač Bijelog dugmeta, Alen Islamović, čiji vokal se smatra jednim od najboljih vokala čuvene rok grupe, otkrio je da u detinjstvu nije želeo da se bavi pevanjem, već da je planirao da bude fudbaler.
"Ja sam odrastao uz reku Unu, volim da pecam. I dan danas kad odem u Bihać volim da odem na Unu, imam i lađu, pa idem malo na ostrva", ispričao je Alen, koji je otkrio kako se zainteresovao za muziku.
"Trebalo je da budem fudbaler, ali nisam zbog curica. Tada ih nije bilo na stadionu. Kada sam igrao i trenirao, imali smo fudbalski klub u Bihaću i kad bismo se mi svaki drugi dan okupili da treniramo, okreneš se ka tribinama i tamo nijedna jedina devojčica. I jedan dan sam ja iz škole išao kroz park, vidim ja neki momci sviraju gitare. Tad sam prvi put video gitaru i da se oko njih skupljaju cure. Nakon nekih mesec dana stigla je neka gitara u moju kuću i ja sam počeo da učim te prve akorde", objasnio je Alen Islamović i otkrio da je prva pesma koju je naučio da svira bila "Crni leptir" YU grupe.
"Kad se desila prva ekskurzija i kad sam savladao dve pesme i išao sa gitarom, sve su cure išle za mnom. Ja sa gitarom, a one sve oko mene. I onda sam video da je muzika pravi posao kojim bi trebalo da se bavim", kroz smeh se prisetio Alen.
"Moj otac se doselio u Bihać zbog posla koji je dobio, tako smo se mi doselili. Kao mali smo igrali žmurke, igrali se, tu sam proveo detinjstvo. Od detinjstva mi je ostala ljubav prema poljoprivredi, zato sam napravio farmu lešnika u Bihaću", otkrio je pevač.