Vesti
Sport
Leteći Katai za "dvojku" u Nišu!
03.04.2022. 02:00
Izvor: Sportske.net
Leteći Katai za "dvojku" u Nišu!
Sjajni Aleksandar Katai u Nišu za pobedu Crvene zvezde.
Slavlje Crvene zvezde u Nišu u sjajnoj atmosferi na "Čairu", bilo je ubedljivih 1:5, možda i previsok rezultat za koji je verovatno najzaslužniji fudbaler domaćeg tima Milan Savić koji je dobio dva žuta kartona u prvom poluvremenu. Ipak, zaslužan je i Aleksandar Katai sa tri gola i asistencijom, definitivno igrač utakmice.
Opipavanje snaga je trajalo oko 15 minuta, a onda velika šansa za Milana Pavkova koji je u odsudnom trenutku loše reagovao, izgubio je korak iako je sa samo pet metara mogao da ugrozi gol Radničkog. Potom je Katai imao šansu kada je šutirao pored gola, čini se da je malo zakomplikovao situaciju, a u 23. minutu konačno gol u mreži Nišlija.
Malo jača lopta za Rodića koji je bio na svojoj levoj strani, uspeo je da centrira i to fantastično, Katai je bio odličan u skoku i iz blizine je doveo goste u prednost od 1:0.
Nakon toga nešto mirnija Crvena zvezda, a Radnički je počeo sa pretnjama, imali su jednu neiskorišćenu kontru, a onda gol.
Sjajnu loptu je dobio Stefan Mitrović, VAR je pokazao kasnije da nije u ofsajdu, a mladom fudbaleru domaćih nije bilo teško da postigne gol i da prevari Borjana za 1:1. Igrao se 34. minut.
Do kraja poluvremena dosta uzavrele krvi, Zvezda je u 38. minutu mogla do 1:2 da je Ivanić iskoristio šansu, pogodio je prečku, a potom je u par navrata Zvezda mogla do gola, bio je pravi karambol u kaznenom prostoru Radničkog koji gosti nisu iskoristili.
Zvezda možda nije imala rezultatsku prednost nakon prvog poluvremena, ali jeste po broju igrača na terenu jer je Milan Savić ostavio svoje saigrače na cedilu, morao je da napusti teren zbog očajnog starta nad Kataijem kada je dobio drugi žuti karton. Tada je i Stanković dobio žuti karton zbog prigovora.
Stanković nije bio zadovoljan kvalitetom igre u napadu pa je odmah od starta drugog dela igre zaigrao Ben, a već u 47. minutu gol u mreži Radničkog. Nakon centaršuta sa leve strane, odbrana Nišlija slabo reaguje, prebacuje loptu na mesto gde je bio Aleksandar Katai koji postiže novi gol za 1:2. Velika greška Mlađovića.
Usledile su šanse za Mićibućija, ispostavilo se da su to poslednji trzaji Radničkog. Igrao se 61. minut kada je Zvezda stigla do 1:3, ponovo je Aleksandar Katai bio strelac, i ponovo je Milan Rodić bio asistent. Da stvar po Nišlije bude još gora, ponovo je Katai postigao gol glavom.
Nije to bilo sve od Crvene zvezde na ovom meču.
Ekipa Dejana Stankovića je stigla do novog gola na utakmici, a Aleksandar Katai je potvrdio da je igrač utakmice. Ovoga puta je upisao asistenciju, Ben je bio strelac i na taj način je stavljena tačka na pitanje ko će pobediti. Do kraja još jedan gol u mreži Radničkog, Krstičić je pokazao klasu, igrao je svega četiri minuta pre nego što je zatresao mrežu, a prethodno je fintirao golmana Dujmovića.